Win kaarten voor de lezing van Ian Buruma op 20 maart!

Wij mogen een aantal kaarten weggeven voor de lezing van Ian Buruma op 20 maart in het ObA theater!

Hij gaat in gesprek met Nelleke Noordervliet over de persoonlijke en historische achtergrond van zijn nieuwe boek Hun beloofde land. Mijn grootouders in tijden van liefde in oorlog, dat op 3 maart verschijnt.

In Hun beloofde land vertelt Buruma het verhaal van zijn grootouders Bernard (Bun) Schlesinger en Winifred (Win) Regensburg, de in Londen geboren kinderen van Duits-Joodse immigranten. Hun levensverhaal is getekend door de beide wereldoorlogen. Hun liefde hield zestig jaar stand, hoewel de geliefden jaren van elkaar gescheiden waren. Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende Schlesinger in Frankrijk en in het Midden-Oosten, in de Tweede moest hij naar India. Ze schreven elkaar brieven, bijna iedere dag, waarin ze vertelden over hun dagelijks leven, maar ook over kunst, muziek en hoop. Die enorme hoeveelheid brieven is bewaard gebleven en vormt de basis van Buruma´s verhaal. ´Een ontroerend portret over liefde en moedige menselijkheid door twee verwoestende oorlogen heen.’ – Nelleke Noordervliet

Over de sprekers

Ian Buruma (1951) is een internationaal befaamd essayist en Azië-deskundige van Nederlandse bodem. Hij schrijft regelmatig voor The New Yorker, The New York Review of Books en in ons eigen land voor NRC Handelsblad, en werkte mee aan documentaires voor de BBC en CNN. Momenteel is hij hoogleraar Democracy, Human Rights and Journalism aan Bard College in New York. In 2008 ontving Buruma de Erasmusprijs voor zijn buitengewone bijdrage aan de Nederlandse cultuur. Tot zijn bekendste boeken horen De spiegel van de zonnegodin, Dood van een gezonde rokerHet loon van de schuld en 1945. Biografie van een jaar. In mei 2015 sprak hij in de Nieuwe Kerk de 4 mei-lezing uit.

Nelleke Noordervliet (1945) studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. In 1987 debuteerde ze met Tine of De dalen waar het leven woont. Nadien publiceerde ze veelgeprezen romans als Het oog van de engel, De naam van de vader, Uit het paradijs, Pelican Bay en Snijpunt. Behalve in romans en verhalen uitte Noordervliets belangstelling voor geschiedenis zich ook in boeken als Altijd roomboter, over haar overgrootmoeder. In 2013 schreef Nelleke Noordervliet het Boekenweekessay, getiteld De leeuw en zijn hemd en publiceerde ze Schatplicht, een essaybundel over de actualiteit van het verleden en de historiciteit van het heden. Nelleke Noordervliet is columniste voor Trouw en voor het radioprogramma OVT.

Geen kaarten gewonnen? Kaarten zijn ook te koop via de website van Spui25 of bij Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16, 1012 XA Amsterdam.

De lezing is georganiseerd door Spui25 in samenwerking met Uitgeverij Atlas Contact en Atheneum Boekhandel.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights