Winternachten Festival met Adriaan van Dis, Ian Buruma, Mensje van Keulen, Niña Weijers en Piet Gerbrandy

Het internationale literatuurfestival Winternachten bestaat 20 jaar! Van donderdag 15 t/m zondag 18 januari wordt dit gevierd met een vol en feestelijk programma in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

Op deze 20e editie van het Writers Unlimited Winternachten Festival optredens van schrijvers vanuit de hele wereld in meer dan zestig programma’s. Deze lustrumeditie heeft als thema ‘At Home’: het gaat over thuis zijn in de breedste zin van het woord, variërend van de ruimte die we delen met onze geliefden en familie tot het thuishoren in een gemeenschap of een land. De keuzefilms van de auteurs worden vertoond, er zijn boeken te koop, de schrijvers signeren en er is muziek van onder anderen Cristina Branco en Pauni Trio. Er worden prijzen uitgereikt, debutanten treden op, auteurs vertellen welke tekst uit de wereldliteratuur hen heeft geraakt. En natuurlijk is er eten en drinken.

Dit jaar zijn de volgende auteurs van uitgeverij Atlas Contact te gast: Adriaan van DisIan Buruma,Mensje van KeulenHans GoedkoopNiña Weiers en Piet Gerbrandy.

De kaartverkoop van Winternachten is reeds gestart. Tot en met 15 december is er een ‘early bird’-korting. Tickets zijn per programma-onderdeel te koop via de site van Theater aan het Spui.

Meer nieuws

  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
  • 4 ●●●● in NRC voor ‘Dit is jouw tijd’, de nieuwe roman van Bertram Koeleman

    25 maart 2024

    Stemmig én intiem als een film van David Lynch, zo noemt NRC recensent Sebastiaan Kort Dit is jouw tijd, de nieuwe roman van Bertram Koeleman waarin hoofdpersoon Mart Rebius acteurs inschakelt om een...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights