Zes auteurs van Atlas Contact op Lowlands!

Zes auteurs van Atlas Contact zullen optreden op Lowlands.

Zaterdag om 17:45 zal A.H.J. Dautzenberg in de Romeo samen met Rina Mushonga optreden. Dit in het kader van de Lowlands-Editie van Sunday in the Village. Geïnspireerd door de New Yorkse kelderoptredens in het Greenwich Village van de jaren ’50 brengen muzikanten, dichters en schrijvers de rock ‘n’ roll terug in de literatuur!

Barry Smit is ook op zaterdag aanwezig, en wel tijdens het maatschappelijk-politieke programma LLowgenda, dat om 11:30 in de Lima begint. Als voormalig SP-campagnestrateeg verliet hij de politiek en schreef een heftig boek over uit verveling naar drank en drugs grijpende jeugd. Veranderde dit zijn kijk op Nederland?

H.C. ten Berge is aanwezig op het, naar een van zijn gedichten vernoemde, Hoe het is om nu te leven (Romeo, zondag 12:00). Jonge dichters, onder wie Anne Broeksma, zullen naar aanleiding van dit thema op zoek gaan naar het ideale levensspoor. Anne Broeksma zal ook nog voordragen terwijl je je literaire tatoeage haalt in de Lowlands Literary Tattoo Shop.

Joubert Pignon staat op de zondag om 13:15 ook in de Romeo. In het programma Drie Heren van het Zeer Korte Verhaal zullen Joubert, A.L. Snijders en Nyk de Vries enkele zeer korte verhalen voordragen.

Tijdens WOORD! staat onder anderen Ellen Deckwitz zij aan zij met rappers Sticks en Jiggy Djé, zondag 14:15 in de Romeo.

Lowlands vindt plaats van 15 tot en met 17 augustus. Bekijk hier het volledige programma.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights