Mazzel tov is bestseller in België en verschijnt in het Pools

Twee maanden nadat Mazzel tov van Margot Vanderstraeten uit is, zijn er al meer dan 10.000 exemplaren verkocht. En er is meer goed nieuws: de vertaalrechten zijn ondergebracht bij de Poolse uitgeverij Wydawnictwo Czarne.

Mazzel tov is de persoonlijke en zeer leesbare getuigenis van Margot Vanderstraeten die als werkstudente les gaf aan kinderen uit een orthodox- joodse familie. Haar memoires zijn fris en werden met een open en kritische geest geschreven en nergens gaat de auteur heikele punten – zoals voorgestelde huwelijken, homoseksualiteit, het uitverkoren volk, de Palestijnse kwestie – uit de weg. Ze kan zich veel permitteren omdat de vriendschap die ze met de kinderen van het gezin ontwikkelt, geleidelijk aan – en met vallen en opstaan – alle verschillen en verwerping overstijgt. Ken je buren: hét diversiteitsthema bij uitstek.

In België werd het unieke Mazzel tov in alle media (radio, krant, tv) zowel inhoudelijk als vormelijk met veel lof onthaald. De Standaard bekroonde het boek met vijf sterren en noemde het ‘een mustread’. Het boek werd een gespreksthema.

De Poolse vertaling zal naar verwacht in de loop van 2018 verschijnen bij Wydawnictwo Czarne, uitgever van literaire fictie en non-fictie van onder anderen Geert Mak, Lieve Joris en Paul Scheffer. Ook uit andere landen is er concrete belangstelling getoond voor de vertaalrechten.

Margot Vanderstraeten is journalist en schrijfster van vier romans en twee interviewboeken. Mazzel tov is haar eerste non-fictieverhaal.

Meer nieuws

 • Afua Hirsch: ‘RSL Jerwood Award is een belangrijke boost voor mijn zelfvertrouwen als debutant’

  22 januari 2018

  Afua Hirsch ontvangt van de Royal Society of Literature en de Jerwood Charitable Foundation een prijs van £ 5.000 voor haar debuut Brit(ish). Dit boek verschijnt in mei in Nederlandse vertaling bij U...

  Lees het hele bericht
 • Vroege Vogels & Koos Dijksterhuis bezoeken Schiermonnikoog

  21 januari 2018

  Tijdens de wandeling over kwelders, door duinen en over het gigantische strand van Schier, vertelt Koos Dijksterhuis in Vroege Vogels over zijn nieuwe boek Handboek voor natuurwandelingen, dat vanaf m...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • RT @vbku: Voor Business Contact zoeken wij een accountmanager #vacature. Lijkt het jou leuk om verantwoordelijk te zijn voor… https://t.co/NkxZV0f7Qw
 • RT @Businessboek: Geïnspireerd door @simonsinek? Ga aan de slag met jouw persoonlijke groei met zijn werkboek 'Vind je waarom' en kr… https://t.co/NrzycAyMsi
 • RT @Alles_over_Boek: ROSAMUND YOUNG - HET GEHEIME LEVEN VAN DE KOE ★★★★ Uitstekend. Veertig jaar liefdevol samenleven met en observeren… https://t.co/Qvzr2XdufZ
 • RT @sillyruns: Dag 20 #hrc2018 Druk weekendje voor de boeg maar altijd tijd om even verder te lezen in #demacht van @naomialderman… https://t.co/CbVYtGAiXx
 • RT @tealeest: Ik las en waande me in Spanje: Andalusisch logboek-Stefan Brijs Lees de recensie op https://t.co/TlrnpB4p0A… https://t.co/KTncncbx2N