Mazzel tov is bestseller in België en verschijnt in het Pools

Twee maanden nadat Mazzel tov van Margot Vanderstraeten uit is, zijn er al meer dan 10.000 exemplaren verkocht. En er is meer goed nieuws: de vertaalrechten zijn ondergebracht bij de Poolse uitgeverij Wydawnictwo Czarne.

Mazzel tov is de persoonlijke en zeer leesbare getuigenis van Margot Vanderstraeten die als werkstudente les gaf aan kinderen uit een orthodox- joodse familie. Haar memoires zijn fris en werden met een open en kritische geest geschreven en nergens gaat de auteur heikele punten – zoals voorgestelde huwelijken, homoseksualiteit, het uitverkoren volk, de Palestijnse kwestie – uit de weg. Ze kan zich veel permitteren omdat de vriendschap die ze met de kinderen van het gezin ontwikkelt, geleidelijk aan – en met vallen en opstaan – alle verschillen en verwerping overstijgt. Ken je buren: hét diversiteitsthema bij uitstek.

In België werd het unieke Mazzel tov in alle media (radio, krant, tv) zowel inhoudelijk als vormelijk met veel lof onthaald. De Standaard bekroonde het boek met vijf sterren en noemde het ‘een mustread’. Het boek werd een gespreksthema.

De Poolse vertaling zal naar verwacht in de loop van 2018 verschijnen bij Wydawnictwo Czarne, uitgever van literaire fictie en non-fictie van onder anderen Geert Mak, Lieve Joris en Paul Scheffer. Ook uit andere landen is er concrete belangstelling getoond voor de vertaalrechten.

Margot Vanderstraeten is journalist en schrijfster van vier romans en twee interviewboeken. Mazzel tov is haar eerste non-fictieverhaal.

Meer nieuws

 • Russische lof voor ‘De Kozakkentuin’

  20 november 2017

  Na zijn optreden in La Triennale in Milaan, waar Jan Brokken op zaterdag 18 november voor een 500-koppig publiek over zijn Russische boeken vertelde (Nella casa del pianista, Il giardino dei cosaccki,...

  Lees het hele bericht
 • Maarten van der Graaff in EO-programma Het Vermoeden

  20 november 2017

  In het NPO2 tv-programma Het Vermoeden spreekt Marleen Stelling wekelijks met gasten van verschillende levensbeschouwelijke achtergronden uit kerk, samenleving, politiek en cultuur over wat hen inspir...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Wil je op de @Sovon Dag Koos Dijksterhuis ontmoeten? Dat kan. Hij is 2 december in de Reehorst in Ede en weet alles… https://t.co/mwi0Yi2dzM
 • Op de @Sovon dag kun je Albert Beintema, kenner van de grutto ontmoeten. 2 december in de Reehorst in Ede. Speciaal… https://t.co/55H7Pj4AzO
 • Remco Daalder weet alles over de meerkoet. Je kunt hem ontmoeten op de @Sovon Dag. 2 december in de Reehorst in Ede… https://t.co/cpJkF1qFEd
 • Ook merel-expert Hay Wijnhoven is aanwezig op de @Sovon Dag. 2 december in de Reehorst in Ede. Speciaal voor natuur… https://t.co/CBwdbnwrcX
 • Hella en Sandra Rottenberg doen zo. 19 nov verslag van hun speurtocht naar de sigarenfabriek van hun grootvader, wa… https://t.co/p25XBFPjOa