Vijf titels op de longlist voor de Libris Geschiedenis Prijs 2017

Maar liefst vijf titels van Atlas Contact maken kans op de Libris Geschiedenis Prijs 2017. Geert Mak (De levens van Jan Six), Carolijn Visser (Selma), Ewoud Kieft (Het verboden boek), Michel Krielaars (Alles voor het moederland) en Luc Panhuysen (Oranje tegen de Zonnekoningstaan allemaal op de longlist die uit tien titels bestaat.

Op 16 september 2017 wordt de shortlist van vijf boeken bekend gemaakt. Op 29 oktober 2017 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2017 uitgereikt door juryvoorzitter Lilianne Ploumen tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

De jury van de Libris Geschiedenis Prijs 2017 bestaat uit Lilianne Ploumen (voorzitter), Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie, Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum Amsterdam, Annegreet van Bergen, schrijfster, journalist en econoom, Wim Klinkert, hoogleraar Militaire Geschiedenis aan de UvA/Nederlandse Defensie Academie, Klaartje Schweizer, sectormanager Collecties en Beheer bij het Nederlands Openluchtmuseum, Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant.

Meer informatie over de prijs en de genomineerden voor dit jaar kan je hier vinden.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights