6 titels van Atlas Contact op de longlist ECI Literatuurprijs 2017

Met Hanna Bervoets (Fuzzie), Adriaan van Dis (In het buitengebied), Lieke Marsman (Het tegenovergestelde van een mens), Philip Snijder (Bloed krijg je er nooit meer uit), Margot Vanderstraeten (Mazzel tov) en Dimitri Verhulst (Spoo Pee Doo) staan er dit jaar maar liefst zes auteurs van Atlas Contact op de longlist voor de ECI Literatuurprijs 2017.

Op 13 september wordt de shortlist bekendgemaakt. De ECI Literatuurprijs 2017 zal vervolgens uitgereikt worden op 9 november.

De ECI Literatuurprijs is een bekroning voor het beste Nederlandstalige boek in de categorieën fictie en non-fictie. Naast de ECI Literatuurprijs wordt ook de ECI Lezersprijs uitgereikt, in samenwerking met NRC Handelsblad en Humo. Vijftig lezers uit Nederland en Vlaanderen bepalen onder elkaar welk boek uit de shortlist volgens hen het beste is.

Meer informatie over de ECI Literatuurprijs kan je hier vinden.

Meer nieuws

 • ‘Het achtste leven (voor Brilka)’ op Longlist Europese Literatuurprijs 2018

  22 februari 2018

  Onze auteur Nino Haratischwili staat met haar roman Het achtste leven (voor Brilka) op de longlist voor de Europese Literatuurprijs 2018. Elf Nederlandse boekhandels hebben twintig titels geselectee...

  Lees het hele bericht
 • Boekenweekthema Natuur: lezingen door Koos Dijksterhuis

  21 februari 2018

  Deze maand verscheen Handboek voor natuurwandelingen van Koos Dijksterhuis. Wandelend door twaalf verschillende soorten landschappen beschrijft  de auteur waar hij loopt, wat hij ziet en waarom hij d...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda