6 titels van Atlas Contact op de longlist ECI Literatuurprijs 2017

Met Hanna Bervoets (Fuzzie), Adriaan van Dis (In het buitengebied), Lieke Marsman (Het tegenovergestelde van een mens), Philip Snijder (Bloed krijg je er nooit meer uit), Margot Vanderstraeten (Mazzel tov) en Dimitri Verhulst (Spoo Pee Doo) staan er dit jaar maar liefst zes auteurs van Atlas Contact op de longlist voor de ECI Literatuurprijs 2017.

Op 13 september wordt de shortlist bekendgemaakt. De ECI Literatuurprijs 2017 zal vervolgens uitgereikt worden op 9 november.

De ECI Literatuurprijs is een bekroning voor het beste Nederlandstalige boek in de categorieën fictie en non-fictie. Naast de ECI Literatuurprijs wordt ook de ECI Lezersprijs uitgereikt, in samenwerking met NRC Handelsblad en Humo. Vijftig lezers uit Nederland en Vlaanderen bepalen onder elkaar welk boek uit de shortlist volgens hen het beste is.

Meer informatie over de ECI Literatuurprijs kan je hier vinden.

Meer nieuws

 • Haratischwili en Mak op de shortlist voor de Hebban Awards 2017

  22 september 2017

  Zojuist werden de laatste kanshebbers voor een Hebban Award bekend gemaakt. Op de shortlist in de categorie beste roman staat onder andere Nino Haratischwili met haar boek Het achtste leven. Daarmee z...

  Lees het hele bericht
 • P.F. Thomése als verteller in Stabat Mater van Pergolesi

  20 september 2017

  PRJCT Amsterdam is een nieuw barokensemble rondom countertenor Maarten Engeltjes. Het ensemble is een combinatie van een vaste kern van uitmuntende, recent afgestudeerde Nederlandse barokmusici en voo...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda