Stefan Brijs genomineerd voor Limburgse Cultuurprijs

Stefan Brijs is genomineerd voor de Limburgse Cultuurprijs. De provincie Limburg (België) reikt deze prijs jaarlijks uit, alternerend aan verenigingen en individuen. Met deze prijs toont de provincie haar appreciatie voor het Limburgse culturele veld en geeft zo een kwaliteitslabel waarmee het culturele belang van de laureaten nationaal en internationaal erkend wordt.

Dit voorjaar verscheen het nieuwe boek van Stefan Brijs, Andalusisch logboek. Een verzameling van aantekeningen en impressies, belevenissen en verhalen over de natuur, de cultuur, de geschiedenis en de mensen in Andalusië. Brijs woont sinds 2014 in Andalusië. Hij werd geboren in Genk, Belgisch-Limburg.

Op 13 oktober 2017 worden de twee Cultuurprijzen uitgereikt. Het wordt een dubbel feest waarbij zowel een persoon (editie 2016) als een vereniging (editie 2017) wordt gelauwerd met de titel en elk 5.000 euro.

Stemmen op Stefan Brijs kan op de website: www.stemvoordelimburgsecultuurprijs.be.

Meer nieuws

 • ‘Het achtste leven (voor Brilka)’ op Longlist Europese Literatuurprijs 2018

  22 februari 2018

  Onze auteur Nino Haratischwili staat met haar roman Het achtste leven (voor Brilka) op de longlist voor de Europese Literatuurprijs 2018. Elf Nederlandse boekhandels hebben twintig titels geselectee...

  Lees het hele bericht
 • Boekenweekthema Natuur: lezingen door Koos Dijksterhuis

  21 februari 2018

  Deze maand verscheen Handboek voor natuurwandelingen van Koos Dijksterhuis. Wandelend door twaalf verschillende soorten landschappen beschrijft  de auteur waar hij loopt, wat hij ziet en waarom hij d...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda