Stefan Brijs genomineerd voor Limburgse Cultuurprijs

Stefan Brijs is genomineerd voor de Limburgse Cultuurprijs. De provincie Limburg (België) reikt deze prijs jaarlijks uit, alternerend aan verenigingen en individuen. Met deze prijs toont de provincie haar appreciatie voor het Limburgse culturele veld en geeft zo een kwaliteitslabel waarmee het culturele belang van de laureaten nationaal en internationaal erkend wordt.

Dit voorjaar verscheen het nieuwe boek van Stefan Brijs, Andalusisch logboek. Een verzameling van aantekeningen en impressies, belevenissen en verhalen over de natuur, de cultuur, de geschiedenis en de mensen in Andalusië. Brijs woont sinds 2014 in Andalusië. Hij werd geboren in Genk, Belgisch-Limburg.

Op 13 oktober 2017 worden de twee Cultuurprijzen uitgereikt. Het wordt een dubbel feest waarbij zowel een persoon (editie 2016) als een vereniging (editie 2017) wordt gelauwerd met de titel en elk 5.000 euro.

Stemmen op Stefan Brijs kan op de website: www.stemvoordelimburgsecultuurprijs.be.

Meer nieuws

 • Haratischwili en Mak op de shortlist voor de Hebban Awards 2017

  22 september 2017

  Zojuist werden de laatste kanshebbers voor een Hebban Award bekend gemaakt. Op de shortlist in de categorie beste roman staat onder andere Nino Haratischwili met haar boek Het achtste leven. Daarmee z...

  Lees het hele bericht
 • P.F. Thomése als verteller in Stabat Mater van Pergolesi

  20 september 2017

  PRJCT Amsterdam is een nieuw barokensemble rondom countertenor Maarten Engeltjes. Het ensemble is een combinatie van een vaste kern van uitmuntende, recent afgestudeerde Nederlandse barokmusici en voo...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda