Maarten van der Graaff breekt door als romanschrijver

Maarten van der Graaff is doorgebroken als romanschrijver met zijn prozadebuut Wormen en engelen. Zijn boek verscheen op 24 augustus en kreeg fantastische recensies, waaronder een 5 sterren-bespreking in het NRC.

Maarten van der Graaff (1987) groeide op in een gereformeerd gezin op Goeree-Overflakkee en geldt als een van de meest getalenteerde auteurs van zijn generatie.Hij ontving voor zijn dichtbundels Vluchtautogedichten en Dood werk respectievelijk de C. Buddingh’-prijs en de J.C. Bloem-poëzieprijs.

Op 24 augustus verscheen Wormen en engelen, een roman over de betekenis van het geloof in het Nederland van nu. In Wormen en engelen lijkt Bram Kortewegs gereformeerde jeugd op Goeree-Overflakkee ver weg in het Utrecht waar hij studeert. Maar dan laat zijn vader zich dopen en wordt zijn vriend Paul dominee op het eiland. Wat vinden zij in het geloof? En waarom houdt Wilfried hem zo bezig, een oudere man die in een katholieke woongemeenschap leeft? Bram besluit op zoek te gaan naar antwoorden.

Wormen en engelen in de pers:

“Zo leeg als kreten als ‘verbinding!’ en ‘solidariteit!’ kunnen klinken, zo vol met betekenis laadt Van der Graaff ze, en dat maakt zijn roman tot een fascinerende, dwarse en overtuigende ode aan precies die begrippen. Wormen en engelen staat bol van ideeën, is geweldig geschreven en alles staat er op zijn plaats. En het is een geëngageerde roman die verder gaat dan het beschrijven van wat al is, die wil blijven broeien in het hoofd van de lezer. En zo versterkt hij het geloof in de literatuur.” – ***** NRC Handelsblad

‘Een tastend boek over wat religie nog kan betekenen in een seculier land. (…) Een roman als Wormen en engelen was er nog niet.’ – **** de Volkskrant

‘Een strijdvaardige ode aan de individuen die weigeren deel te nemen aan de heersende geschiedenis, en hun eigen bestaansvormen ontwerpen. Met of zonder God.’ – de Groene Amsterdammer

Een interview met Maarten van der Graaff is hier te beluisteren.

 

Meer nieuws

 • Najaarsaanbieding 2018

  21 juni 2018

  Bekijk hier de te verwachten titels van de najaarsaanbieding 2018 voor Fictie, Non-fictie, Business Contact en Olympus.             Fictie https:/...

  Lees het hele bericht
 • ‘Moed en overmoed’ van Jessica Voeten en Angela Dekker op longlist Biografieprijs

  18 juni 2018

  Op de longlist voor de Nederlandse Biografieprijs 2018 staat 'Moed en overmoed, leven en tijd van Mata-Hari', geschreven door Jessica Voeten en Angela Dekker. De jury heeft uit meer dan honderdvijfti...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda