‘Strikken’: Dé literaire sensatie uit Italië

De verschijning van Strikken, de nieuwe roman van Domenico Starnone, is vervroegd en ligt vanaf 18 september in de boekhandel. Mede dankzij zijn vertelstem en thema’s (het Napolitaanse arbeidersmilieu; de naoorlogse Italiaanse politiek; huwelijkse ontrouw; huiselijk geweld) is Starnone dé literaire sensatie uit Italië van dit moment.

Strikken is de nieuwe roman van Domenico Starnone en is zijn internationale doorbraak. Het wordt in meer dan tien landen vertaald. The Times schreef over dit boek: ‘‘Een complexe, verpletterende ontleding van een huwelijk vanuit alle mogelijke perspectieven.’

Vanda en Aldo zijn in Strikken jong getrouwd maar na twaalf jaar huwelijk – jaren waarin de seksuele revolutie ook Italië bereikte – is Aldo toe aan iets anders. Vandaar dat hij nu in Rome zit, verliefd op de vluchtige charme van een jong, onbekend meisje met wie alle dagen vrolijk zijn, terwijl zij met hun twee kinderen in Napels achterblijft, razend, en met onbeantwoorde vragen.

Domenico Starnone (1943) is auteur van veertien romans en verhalenbundels. Zijn werk is bekroond met onder andere de Premio Strega en werd succesvol verfilmd.

Meer nieuws

 • ‘Moed en overmoed’ van Jessica Voeten en Angela Dekker op longlist Biografieprijs

  18 juni 2018

  Op de longlist voor de Nederlandse Biografieprijs 2018 staat 'Moed en overmoed, leven en tijd van Mata-Hari', geschreven door Jessica Voeten en Angela Dekker. De jury heeft uit meer dan honderdvijfti...

  Lees het hele bericht
 • Zomeraanbieding 2018

  18 juni 2018

  Bekijk hier de te verwachten titels van de zomeraanbieding 2018 voor Fictie, Non-fictie, Business Contact en Olympus. (meer…)

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda