‘Strikken’: Dé literaire sensatie uit Italië

De verschijning van Strikken, de nieuwe roman van Domenico Starnone, is vervroegd en ligt vanaf 18 september in de boekhandel. Mede dankzij zijn vertelstem en thema’s (het Napolitaanse arbeidersmilieu; de naoorlogse Italiaanse politiek; huwelijkse ontrouw; huiselijk geweld) is Starnone dé literaire sensatie uit Italië van dit moment.

Strikken is de nieuwe roman van Domenico Starnone en is zijn internationale doorbraak. Het wordt in meer dan tien landen vertaald. The Times schreef over dit boek: ‘‘Een complexe, verpletterende ontleding van een huwelijk vanuit alle mogelijke perspectieven.’

Vanda en Aldo zijn in Strikken jong getrouwd maar na twaalf jaar huwelijk – jaren waarin de seksuele revolutie ook Italië bereikte – is Aldo toe aan iets anders. Vandaar dat hij nu in Rome zit, verliefd op de vluchtige charme van een jong, onbekend meisje met wie alle dagen vrolijk zijn, terwijl zij met hun twee kinderen in Napels achterblijft, razend, en met onbeantwoorde vragen.

Domenico Starnone (1943) is auteur van veertien romans en verhalenbundels. Zijn werk is bekroond met onder andere de Premio Strega en werd succesvol verfilmd.

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda