De Gloed van Sint-Petersburg op nummer 5 in Italiaanse boekentoptien

De Italiaanse vertaling van De gloed van Sint-Petersburg is een week na verschijnen als nummer 5 binnengekomen in de wekelijkse Italiaanse boekentoptien van La Stampa. In dit dagblad verscheen een week eerder een groot interview met Jan Brokken in de boekenbijlage. De presentatie van Bagliori a San Pietroburgo vond begin september plaats in het Palazzo d’Arco tijdens het internationale literatuurfestival van Mantova. Voor een uitverkochte zaal noemde Bruno Gambarotta, de nestor van de Italiaanse literaire journalistiek, Jan Brokken een van de grootste revelaties van de afgelopen jaren en de regelrechte opvolger van Claudio Magris en W.G. Sebald. Inmiddels zijn 25 recensies over het boek verschenen. In La Repubblica van 16 september 2017 oordeelde Tiziano Gianotti: ‘Een waardevol boek, een vademecum, een hymne en een liefdesverklaring aan een van de culturele hoofdsteden van Europa: een Baltische stad met een steppe erachter. Jan Brokken heeft de passie van een betoverende schrijver en het oog van een tijdloze chroniqueur.’

Meer nieuws

 • Frans de Waal en Dick Swaab in Nationale Opera

  16 april 2018

  Op 30 juni a.s. staan Frans de Waal en Dick Swaab voor het eerst samen op het podium. De twee beroemde wetenschappers vertellen in de grote zaal van de Nationale Opera over hun vakgebied en geven vanu...

  Lees het hele bericht
 • Midas Dekkers op een Solex over de eilanden

  11 april 2018

  In zijn nieuwe zesdelige serie De Eilanden (MAX) neemt Midas Dekkers ons mee naar de Waddeneilanden. Per aflevering verkent hij op zijn oude Solex één eiland, waarbij hij veel aandacht heeft voor me...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda