De Gloed van Sint-Petersburg op nummer 5 in Italiaanse boekentoptien

De Italiaanse vertaling van De gloed van Sint-Petersburg is een week na verschijnen als nummer 5 binnengekomen in de wekelijkse Italiaanse boekentoptien van La Stampa. In dit dagblad verscheen een week eerder een groot interview met Jan Brokken in de boekenbijlage. De presentatie van Bagliori a San Pietroburgo vond begin september plaats in het Palazzo d’Arco tijdens het internationale literatuurfestival van Mantova. Voor een uitverkochte zaal noemde Bruno Gambarotta, de nestor van de Italiaanse literaire journalistiek, Jan Brokken een van de grootste revelaties van de afgelopen jaren en de regelrechte opvolger van Claudio Magris en W.G. Sebald. Inmiddels zijn 25 recensies over het boek verschenen. In La Repubblica van 16 september 2017 oordeelde Tiziano Gianotti: ‘Een waardevol boek, een vademecum, een hymne en een liefdesverklaring aan een van de culturele hoofdsteden van Europa: een Baltische stad met een steppe erachter. Jan Brokken heeft de passie van een betoverende schrijver en het oog van een tijdloze chroniqueur.’

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda