De Gloed van Sint-Petersburg op nummer 5 in Italiaanse boekentoptien

De Italiaanse vertaling van De gloed van Sint-Petersburg is een week na verschijnen als nummer 5 binnengekomen in de wekelijkse Italiaanse boekentoptien van La Stampa. In dit dagblad verscheen een week eerder een groot interview met Jan Brokken in de boekenbijlage. De presentatie van Bagliori a San Pietroburgo vond begin september plaats in het Palazzo d’Arco tijdens het internationale literatuurfestival van Mantova. Voor een uitverkochte zaal noemde Bruno Gambarotta, de nestor van de Italiaanse literaire journalistiek, Jan Brokken een van de grootste revelaties van de afgelopen jaren en de regelrechte opvolger van Claudio Magris en W.G. Sebald. Inmiddels zijn 25 recensies over het boek verschenen. In La Repubblica van 16 september 2017 oordeelde Tiziano Gianotti: ‘Een waardevol boek, een vademecum, een hymne en een liefdesverklaring aan een van de culturele hoofdsteden van Europa: een Baltische stad met een steppe erachter. Jan Brokken heeft de passie van een betoverende schrijver en het oog van een tijdloze chroniqueur.’

Meer nieuws

 • Beatrix. Dwars door alle weerstand heen

  8 januari 2018

  Maandag 22 januari as. verschijnt bij Atlas Contact: Beatrix. Dwars door alle weerstand heen met een geactualiseerde epiloog. Op 31 januari 2018 viert Prinses Beatrix haar 80e verjaardag. Vijf jaar...

  Lees het hele bericht
 • Ingeborg Bosch verzorgt relatie-evenement in Baarn

  7 januari 2018

  Een terugkeer naar jullie liefde van de eerste tijd: verlangen naar elkaar, interesse in elkaars bezigheden, zin in seks, echt samen Leven. Het lijkt een utopie, maar het kan verrassend eenvoudig zijn...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda