De Gloed van Sint-Petersburg op nummer 5 in Italiaanse boekentoptien

De Italiaanse vertaling van De gloed van Sint-Petersburg is een week na verschijnen als nummer 5 binnengekomen in de wekelijkse Italiaanse boekentoptien van La Stampa. In dit dagblad verscheen een week eerder een groot interview met Jan Brokken in de boekenbijlage. De presentatie van Bagliori a San Pietroburgo vond begin september plaats in het Palazzo d’Arco tijdens het internationale literatuurfestival van Mantova. Voor een uitverkochte zaal noemde Bruno Gambarotta, de nestor van de Italiaanse literaire journalistiek, Jan Brokken een van de grootste revelaties van de afgelopen jaren en de regelrechte opvolger van Claudio Magris en W.G. Sebald. Inmiddels zijn 25 recensies over het boek verschenen. In La Repubblica van 16 september 2017 oordeelde Tiziano Gianotti: ‘Een waardevol boek, een vademecum, een hymne en een liefdesverklaring aan een van de culturele hoofdsteden van Europa: een Baltische stad met een steppe erachter. Jan Brokken heeft de passie van een betoverende schrijver en het oog van een tijdloze chroniqueur.’

Meer nieuws

 • Vacatures: stagiair(e) op de afdeling pr & marketing fictie en non-fictie

  3 mei 2018

  Per augustus/september zoekt Uitgeverij Atlas Contact gedreven stagiair(e)s op de afdeling pr & marketing fictie en non-fictie voor 36 uur per week.  Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgever...

  Lees het hele bericht
 • Avond met muziek, poëzie en theater ter ere van Armando

  18 juli 2018

  Met een reeks voordrachten en optredens staat de Sint Franciscus Xaveriuskerk vrijdag 20 juli stil bij het recente overlijden van Armando. Op een scherm worden schilderijen en beelden geprojecteerd va...

  Lees het hele bericht
 • De 100-jarige man is terug!

  12 juli 2018

  De 100-jarige man is terug. En hoe! De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden is na minder dan een week al toe aan een derde druk en is de bestsellerlijst binnengestormd op nummer #6. ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda