Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim – midden in de Hof van Twente. Jan Brokken vertelt passages uit zijn non-fictie boek Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin, Marcel Worms speelt walsen, mazurka’s en danza’s van de sterk door Chopin beïnvloede componisten Wim Statius Muller, Jacobo Palm, Rudolf Palm, Edgar Palm (Curaçao), Ernesto Lecuona (Cuba), Ignacio Cervantes (Cuba), Louis Moreau Gottschalk (New Orleans), Teresa Carreño (Venezuela) en Francisco Mignone (Brazilie). Van Waarom elf Antillianen knielden voor het hart voor Chopineen indrukwekkende en vermakelijke cultuurgeschiedenis van de Caribische eilanden – verschenen een Poolse en een Amerikaanse vertaling.

Datum: 11 november
aanvang: 20.00 uur
plaats: Herberg de Pol
Raadhuisstraat 8
7478 AC Diepenheim
Organisatie & reserveren: www.herbergdepol.nl

Meer nieuws

 • Gezocht: levensverhalen uit het IJsselmeergebied

  22 maart 2018

  De Afsluitdijk werd in 1932 voltooid. Een heuglijk feit: vanaf dat moment was wonen rond het water een stuk veiliger. Maar de afsluiting vergde tegelijkertijd een grote aanpassing van de bewoners. Vis...

  Lees het hele bericht
 • True Stories in Pakhuis de Zwijger met o.a. Afua Hirsch

  22 maart 2018

  Vrijdag 20 april vindt True Stories plaats in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam: een conferentie van en voor Europese journalisten waar onder anderen Afua Hirsch een lezing zal geven. Klik hier v...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda