Carolijn Visser wint Zeeuwse Boekenprijs

Carolijn Visser wint, een week nadat ze de Libris Geschiedenis Prijs ontvangen heeft, ook de Zeeuwse Boekenprijs met de biografie ‘Selma’. De jury maakt dat zaterdag 4 november bekend in ZB/Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Visser ontving naast felicitaties van de jury, 1.000 euro en een tegeltje met daarop het Zeeuws meisje met een gouden boekje in de hand en gouden oorijzers.

Selma was een van de zes werken die kans maakten op de jaarlijkse prijs. De jury onder leiding van commissaris van de Koning Han Polman had het boek van Carolijn Visser gekozen uit in totaal 76 inzendingen. Voor Visser is het de tweede keer dat zij de Zeeuwse Boekenprijs wint. In 2006 ontving zij de prijs met haar boek ‘Concordia’. Visser, die in Middelburg opgroeide, is ‘verrast en blij’ met de prijs.

Ook de Libris Geschiedenis prijs voor het beste historische boek van 2017 kreeg Visser voor haar boek ‘Selma. Aan Hitler ontsnapt. Gevangene van Mao.’ De jury onder leiding van Lilianne Ploumen, oud-minister voor Ontwikkelingssamenwerking, vond haar boek het beste van de vijf genomineerden. Ploumen overhandigde de prijs tijdens een live-uitzending van radioprogramma OVT. Aan de prijs is een bedrag van 20.000 euro verbonden.

Volgens de jury van de Libris Geschiedenis Prijs is Vissers boek ‘meeslepend geschreven en spreekt zodoende een breed publiek aan. Dankzij Carolijn Visser komt de beangstigende geschiedenis van de Culturele Revolutie op onze eigen stoep te staan.’ De jury had lof voor alle genomineerde titels. ‘Het is een uitstekend jaar voor het Nederlandse geschiedenisboek’, zei voorzitter Ploumen in OVT op NPO Radio 1.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights