De beste boeken van 2017 in The Guardian

In The Guardian zijn maar liefst drie titels van Atlas Contact genoemd als beste boek van het jaar!

Gordon Brown:
De presidentiële jarenNelson Mandela en Mandla Langa
‘Het boek onthult de worstelingen, tegenslagen en frustratie die tot op de dag van vandaag de vooruitgang van Afrika in de weg zitten.’

Roddy Doyle:
Niets is onmogelijkElizabeth Strout
Niets is onmogelijk is voorspelbaar goed omdat het is geschreven door Elizabeth Strout. Het is tevens op briljante wijze onvoorspelbaar – omdat het is geschreven door Elizabeth Strout. Ik beleef plezier aan de meeste boeken die ik lees, maar een keer in de zoveel tijd lees ik er een waarvan ik zou willen dat ik het zelf geschreven had.’

Matt Haig:
Het geheime leven van de koe Rosamund Young
‘Ik heb genoten van Rosamund Youngs Het geheime leven van de koe. Het pleit voor waardering van het complexe innerlijke leven van de koe. Die nieuwsgierige, liefdevolle rundervrienden van wie je kunt beweren dat we ze meer uitbuiten dan ieder ander wezen op aarde – van de schoenen aan onze voeten, via onze eettafel, tot de melk die we over onze granola gieten. Het boek bewijst ook dat we de intelligentie van dieren niet moeten beoordelen langs de meetlat van onze eigen intelligentie.’

Blake Morrison:
Niets is onmogelijkElizabeth Strout
‘De onderling verbonden verhalen in Elizabeth Strouts Niets is onmogelijk behoren tot de beste fictie die ik dit jaar heb gelezen.’

Meer nieuws

 • ‘Het achtste leven (voor Brilka)’ op Longlist Europese Literatuurprijs 2018

  22 februari 2018

  Onze auteur Nino Haratischwili staat met haar roman Het achtste leven (voor Brilka) op de longlist voor de Europese Literatuurprijs 2018. Elf Nederlandse boekhandels hebben twintig titels geselectee...

  Lees het hele bericht
 • Boekenweekthema Natuur: lezingen door Koos Dijksterhuis

  21 februari 2018

  Deze maand verscheen Handboek voor natuurwandelingen van Koos Dijksterhuis. Wandelend door twaalf verschillende soorten landschappen beschrijft  de auteur waar hij loopt, wat hij ziet en waarom hij d...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda