Murakami Weekend: 13 en 14 januari

Het blokkenschema van het Murakami Weekend staat online en dat betekent dat je je route op 13 en 14 januari kunt uitstippelen. Het Murakami Weekend biedt twee dagen met programmeringen over de immens populaire Japanse auteur Haruki Murakami.

Tal van bekende Murakami-liefhebbers brengen tijdens het Murakami Weekend een ode aan de Japanse meester en met onder andere colleges over Japanse kunst, klassieke muziek en cinema biedt het Murakami Weekend ook een brede programmering over de Japanse cultuur. Dit alles gaat plaatsvinden op een spectaculaire locatie: het cruiseschip ss Rotterdam.

Op de line-up van het Murakami Weekend staan onder anderen Joost van Bellen, Peter Buwalda, Jelle Brandt Corstius, Saskia De Coster, Ellen Deckwitz, Maarten Engeltjes, Wim Helsen, Benjamin Herman, Wilfried de Jong, The Kik, Pepijn Lanen, Yuri Honing, De Likt, Lavinia Meijer, Matthijs van Nieuwkerk, Jett Rebel, Georgina Verbaan, Niña Weijers en vele anderen.

Het Murakami Weekend viert de verschijning van Murakami’s nieuwe grote roman De moord op Commendatore. Op vrijdag 1 december verscheen deel 1 van dit boek, deel 2 verschijnt tijdens het Murakami Weekend. Het Murakami Weekend biedt plaats aan honderden Murakami-fans en daarmee is het in Nederland de grootste boekpresentatie ooit georganiseerd voor een buitenlandse schrijver.

Het blokkenschema bekijk je op www.murakami.nl, daar vind je tevens gedetailleerde informatie over alle programmaonderdelen, tickets zijn daar ook te koop.

 

Meer nieuws

 • Vacatures: stagiaire op de afdeling pr & marketing fictie

  1 oktober 2018

   Uitgeverij Atlas Contact zoekt per direct een gedreven stagiaire op de afdeling pr & marketing fictie voor 32 - 36 uur per week.  Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgeverij en leren hoe ...

  Lees het hele bericht
 • Engelse vertaalrechten De rechtvaardigen van Jan Brokken verkocht aan uitgeverij Scribe

  22 oktober 2018

  De wereldwijde Engelse vertaalrechten van De rechtvaardigen, het nieuwe boek van Jan Brokken, zijn binnen een maand na verschijnen door uitgeverij Atlas Contact verkocht aan uitgeverij Scribe. Al t...

  Lees het hele bericht
 • Foto: Saskia van Loenen

  Menno Schilthuizen wint met ‘Darwin in de stad’ de Jan Wolkers Prijs 2018

  22 oktober 2018

  De Jan Wolkers Prijs 2018, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandse natuurboek, gaat dit jaar naar Darwin in de stad, evolutie in de urban jungle, geschreven door Menno Schilthuizen. De prijs we...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Voor haar nieuwe boek is @evavriend met het Zuiderzeemuseum een zoektocht gestart naar verhalen over de invloed van… https://t.co/b6PaoO0GnH
 • Hoera! Menno Schilthuizen wint met ‘Darwin in de stad’ de Jan Wolkers Prijs 2018! Volgens juryvoorzitter Jean-Pierr… https://t.co/lhmaZZ0SpU
 • Hella en Sandra Rottenberg schreven 'De sigarenfabriek van Isay Rottenberg'. Vandaag vertelt Hella over dit aangrij… https://t.co/7k39lSsG1I
 • Deel vier van De Cazalets, 'Bevrijding', ligt in de boekhandel! 'Lichte jaren' (deel 1) kreeg vijf sterren in AD Ma… https://t.co/syRrLIfC69
 • "Ik denk dat schrijfster Shirley Jackson erg tevreden zou zijn", aldus Stephen King over de Netflix-serie 'The Haun… https://t.co/9ebF7IP6YM