Beatrix. Dwars door alle weerstand heen

Maandag 22 januari as. verschijnt bij Atlas Contact: Beatrix. Dwars door alle weerstand heen met een geactualiseerde epiloog.

Op 31 januari 2018 viert Prinses Beatrix haar 80e verjaardag. Vijf jaar geleden kondigde zij haar aftreden als koningin aan en in april 2013 droeg zij het ambt over aan haar zoon en schoondochter. Sindsdien leidt zij het leven van een pensionada.

Journalist Jutta Chorus publiceerde in 2013 Beatrix. Dwars door alle weerstand heen, een reconstructie van de zwaarste jaren van haar koningschap. Uit 65 gesprekken met betrokkenen – vrienden, fami­lie, leden van de hofhouding, premiers, politici en adviseurs – komt een vrouw naar voren die in tegenspoed het uiterste van zichzelf en haar omgeving vraagt.

Ter gelegenheid van deze nieuwe editie sprak Jutta Chorus opnieuw met een aantal mensen uit Beatrix’ directe omgeving.

‘Een complete levensschets: prachtig geschreven, en als je even onder de motorkap kijkt, heel knap gecomponeerd.’ – Geert Mak

‘Meeslepend en ontroerend. Zonder meer het beste boek over Beatrix ooit.’ – Annejet van der Zijl

Meer nieuws

 • Ingeborg Bosch verzorgt relatie-evenement in Baarn

  7 januari 2018

  Een terugkeer naar jullie liefde van de eerste tijd: verlangen naar elkaar, interesse in elkaars bezigheden, zin in seks, echt samen Leven. Het lijkt een utopie, maar het kan verrassend eenvoudig zijn...

  Lees het hele bericht
 • Murakami Weekend: 13 en 14 januari

  5 januari 2018

  Het blokkenschema van het Murakami Weekend staat online en dat betekent dat je je route op 13 en 14 januari kunt uitstippelen. Het Murakami Weekend biedt twee dagen met programmeringen over de immens ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda