Maarten Asscher neemt afscheid van Athenaeum Boekhandel

Met het symposium Het Woord Is Dood, Leve het Woord! in Spui25 heeft Maarten Asscher afscheid genomen als directeur van Athenaeum Boekhandel. Tegelijkertijd is zijn nieuwste essaybundel Toch zit het anders bij Atlas Contact verschenen. In Toch zit het anders gaat Maarten Asscher onderwerpen te lijf die hem de afgelopen decennia als uitgever, als kunstambtenaar, als boekhandelaar en bovenal als lezer hebben beziggehouden.

Caroline Reeders vervult per 1 februari de functie als directeur van Athenaeum Boekhandel. Caroline heeft een uitgebreide achtergrond in de vakwereld van media en boeken; ze studeerde Nederlands en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, werkte onder meer bij Het Spectrum en De Arbeiderspers en bij Atlas Contact is ze de afgelopen maanden werkzaam geweest als ad interim commercieel directeur. Meer…

Meer nieuws

 • Vacatures: stagiair(e) op de afdeling pr & marketing fictie en non-fictie

  3 mei 2018

  Per augustus/september zoekt Uitgeverij Atlas Contact gedreven stagiair(e)s op de afdeling pr & marketing fictie en non-fictie voor 36 uur per week.  Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgever...

  Lees het hele bericht
 • Geert Mak houdt voordracht tijdens jaarlijkse Indië-herdenking

  16 augustus 2018

  Tijdens de jaarlijkse herdenking van de Japanse capitulatie in Nederlands-Indië op 15 augustus in Den Haag hield Geert Mak de voordracht 'De grijze hutkoffer'. 'De herinnerde oorlog, die oorlog aan ...

  Lees het hele bericht
 • V.S. Naipaul overleden

  12 augustus 2018

  Sir V.S. Naipaul, winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2001, is in Londen overleden. Hij werd 85 jaar. Naipaul vertrok in 1950 op achttienjarige leeftijd van Trinidad naar Engeland, waar hi...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda