Marieke Lucas Rijneveld, Vamba Sherif en Hélène Christelle Munganyende bij VPRO Boeken

Op zaterdag 4 februari gingen onze auteurs Marieke Lucas Rijneveld, Vamba Sherif en Hélène Christelle Munganyende met Carolina Lo Galbo in gesprek bij VPRO Boeken. In deze uitzending sprak Rijneveld over haar debuut De avond is ongemak, een schrijnend verhaal over een  een religieus boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind.  Sherif en Munganyende vertelden over de bloemlezing ZWART, die een selectie van Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen bevat. 

De uitzending is hier terug te zien.

Meer nieuws

 • Anders Rydell ontvangt Foundation Bengt Janson’s Memorial Fund Prize 2018

  20 februari 2018

  Voor zijn twee boeken De grote boekenroof en De plunderaars heeft de Zweedse journalist Anders Rydell de gerenommeerde Foundation Bengt Janson’s Memorial Fund Prize 2018 ontvangen. Het bestuur li...

  Lees het hele bericht
 • ‘Het verboden boek’ van Ewoud Kieft genomineerd voor de Kleio-Klasseprijs 2018

  16 februari 2018

  Het verboden boek van Ewoud Kieft is genomineerd voor de Kleio-Klasseprijs 2018. De Kleio-Klasseprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het best bruikbare boek voor in de klas. Het winnende boek wordt ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda