Vroege Vogels en Ineke Noordhoff bezoeken de Groningse kwelder

Schaduwkust, het nieuwe boek van landschapshistorica Ineke Noordhoff, is een indrukwekkend verhaal over het Noord-Groningse landschap. Door de ogen van vier generaties Sijpkens zien we hoe zij als boeren de Waddenzee verdrijven en het kustlandschap naar hun hand zetten. Inmiddels is de interactie met de zee gestaakt en blijven de dorpen verweesd achter.

Vroege Vogels en Ineke Noordhoff brachten een bezoek aan de Groningse kwelder, in het gezelschap van Klaas Sijpkens. Hij zoekt naar nieuwe wegen om de Waddenzee wederom te omarmen. De radio-uitzending is hier terug te luisteren.

NRC Handelsblad schreef over Schaduwkust: ‘Noordhoff beschrijft met verve en met liefde de veranderingen van het kustlandschap en van de boeren; de constante blijkt de passie voor het wad.’

 

Meer nieuws

 • Anders Rydell ontvangt Foundation Bengt Janson’s Memorial Fund Prize 2018

  20 februari 2018

  Voor zijn twee boeken De grote boekenroof en De plunderaars heeft de Zweedse journalist Anders Rydell de gerenommeerde Foundation Bengt Janson’s Memorial Fund Prize 2018 ontvangen. Het bestuur li...

  Lees het hele bericht
 • ‘Het verboden boek’ van Ewoud Kieft genomineerd voor de Kleio-Klasseprijs 2018

  16 februari 2018

  Het verboden boek van Ewoud Kieft is genomineerd voor de Kleio-Klasseprijs 2018. De Kleio-Klasseprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het best bruikbare boek voor in de klas. Het winnende boek wordt ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda