Vroege Vogels en Ineke Noordhoff bezoeken de Groningse kwelder

Schaduwkust, het nieuwe boek van landschapshistorica Ineke Noordhoff, is een indrukwekkend verhaal over het Noord-Groningse landschap. Door de ogen van vier generaties Sijpkens zien we hoe zij als boeren de Waddenzee verdrijven en het kustlandschap naar hun hand zetten. Inmiddels is de interactie met de zee gestaakt en blijven de dorpen verweesd achter.

Vroege Vogels en Ineke Noordhoff brachten een bezoek aan de Groningse kwelder, in het gezelschap van Klaas Sijpkens. Hij zoekt naar nieuwe wegen om de Waddenzee wederom te omarmen. De radio-uitzending is hier terug te luisteren.

NRC Handelsblad schreef over Schaduwkust: ‘Noordhoff beschrijft met verve en met liefde de veranderingen van het kustlandschap en van de boeren; de constante blijkt de passie voor het wad.’

 

Meer nieuws

 • J.H. Donnerprijs voor Maarten Asscher

  13 februari 2019

  Maarten Asscher heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke Boekverkopersbond de J.H. Donnerprijs uitgereikt gekregen. De Boekverkopersbond kent de J.H. Donnerprijs toe aan een persoon die...

  Lees het hele bericht
 • De 3 denkfouten die iedereen maakt – jij dus ook

  7 februari 2019

  Planningen lopen bijna altijd uit, en we blijven zitten bij een slechte film ‘omdat het anders zonde is van ons geld.’ Onze hersenen staan helder denken nogal eens in de weg. De oorsprong van veel...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda