Vroege Vogels en Ineke Noordhoff bezoeken de Groningse kwelder

Schaduwkust, het nieuwe boek van landschapshistorica Ineke Noordhoff, is een indrukwekkend verhaal over het Noord-Groningse landschap. Door de ogen van vier generaties Sijpkens zien we hoe zij als boeren de Waddenzee verdrijven en het kustlandschap naar hun hand zetten. Inmiddels is de interactie met de zee gestaakt en blijven de dorpen verweesd achter.

Vroege Vogels en Ineke Noordhoff brachten een bezoek aan de Groningse kwelder, in het gezelschap van Klaas Sijpkens. Hij zoekt naar nieuwe wegen om de Waddenzee wederom te omarmen. De radio-uitzending is hier terug te luisteren.

NRC Handelsblad schreef over Schaduwkust: ‘Noordhoff beschrijft met verve en met liefde de veranderingen van het kustlandschap en van de boeren; de constante blijkt de passie voor het wad.’

 

Meer nieuws

 • Vacatures: stagiair(e) op de afdeling pr & marketing fictie en non-fictie

  3 mei 2018

  Per augustus/september zoekt Uitgeverij Atlas Contact gedreven stagiair(e)s op de afdeling pr & marketing fictie en non-fictie voor 36 uur per week.  Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgever...

  Lees het hele bericht
 • Geert Mak houdt voordracht tijdens jaarlijkse Indië-herdenking

  16 augustus 2018

  Tijdens de jaarlijkse herdenking van de Japanse capitulatie in Nederlands-Indië op 15 augustus in Den Haag hield Geert Mak de voordracht 'De grijze hutkoffer'. 'De herinnerde oorlog, die oorlog aan ...

  Lees het hele bericht
 • V.S. Naipaul overleden

  12 augustus 2018

  Sir V.S. Naipaul, winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2001, is in Londen overleden. Hij werd 85 jaar. Naipaul vertrok in 1950 op achttienjarige leeftijd van Trinidad naar Engeland, waar hi...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda