‘Boeroes’ van Karin Sitalsing genomineerd voor Beste Groninger boekenprijs

Op de shortlist voor Het Beste Groninger Boek 2018 is Karin Sitalsing genomineerd met Boeroes; een familiegeschiedenis van witte Surinamers. Boeroes vertelt het verhaal van blanke boeren in Suriname, een onbekende bevolkingsgroep. Op 20 juni 1845 kwamen zo’n vijftig arme Nederlandse boerengezinnen aan in Suriname. Vruchtbare grond, ruimte, woningen, vee: alles zouden deze kolonisten krijgen. Maar toen ze aankwamen op de verlaten plantage Voorzorg aan de rivier de Saramacca was er niets, behalve moeras, muggen en allesverzengende hitte. Binnen een halfjaar was de helft van de immigranten overleden. Karin Sitalsing gaat op zoek naar het verhaal van haar voorouders, ‘witte Surinamers’ die bekendstaan als ‘Boeroes’.

De prijswinnaars voor het Beste Groninger boek voor fictie en non-fictie worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het eerste weekend van de Boekenweek, zondagmiddag 11 maart tussen 15:00 – 17:00 uur in de Groninger Forum Bibliotheek. De jury, onder leiding van Wilma Mansveld, koos vijf boeken in de categorie non-fictie en vijf in de categorie fictie uit een totaal van 75 inzendingen.

 

Meer nieuws

 • Nieuwe podcast: Joris Luyendijk in gesprek met Ulrike Guérot over populisme in Europa

  22 mei 2018

  Bij Uitgeverij Atlas Contact verschijnt vandaag de vierdelige podcast over De nieuwe burgeroorlog, het onlangs verschenen boek van hoogleraar Europese politiek en democratie Ulrike Guérot. Europa ...

  Lees het hele bericht
 • Stefan Brijs en Leendert van der Valk genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl-prijs

  16 mei 2018

  Stefan Brijs (Andalusisch logboek) en Leendert van der Valk (Voudou) zijn genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs 2018 voor het beste journalistieke reisboek. De jury koos in totaal zes kandidaten die k...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda