Boekpresentatie ‘Uber voor alles’ in Pakhuis de Zwijger

Het boek Uber voor alles van Rens Lieman wordt op donderdagavond 1 maart feestelijk gepresenteerd in Pakhuis de Zwijger. Het boek is sinds kort overal verkrijgbaar en staat volop in de belangstelling. Onder andere het NRC Handelsblad, Het Parool, BNR, de Nieuwe Revu en De Standaard hebben al aandacht besteed aan dit actuele boek. ‘Een diepgaand en mooi afgewogen boek,’ oordeelde Het Parool.

Voor Uber voor alles verkende journalist Lieman de on demand-economie van buitenaf én van binnenuit: hij werkte bijna een jaar lang als Deliveroo-koerier en als Helpling-schoonmaker. Ondertussen stelde hij zichzelf vragen als: gaan we nog wel vaak genoeg de deur uit, als we alles on demand thuisbezorgd kunnen krijgen? Zijn vijf sterren genoeg om een schoonmaker te vertrouwen? Hoe is het voor een taxichauffeur om te werken voor een algoritme als baas? Kan de stad op de schop als zelfrijdende Ubers hun intrede doen? Leidt Ubers carpooldienst tot minder uitstoot en drukte op de weg, of pakken we juist vaker een auto als het ons zo gemakkelijk wordt gemaakt?

Deze vragen staan ook centraal tijdens de boekpresentatie in Pakhuis de Zwijger. Lieman zal met een panel van experts in gesprek gaan over de impact van de on demand-economie op steden en hun inwoners. Met stadsplanners, onderzoekers, sociologen en Uber-chauffeurs verkennen ze het on demand stadsleven van nu, én die van de toekomst.

De boekpresentatie vindt plaats op donderdag 1 maart om 20.00 in Pakhuis de Zwijger (Piet Heinkade 179, Amsterdam). De entree is gratis. Inschrijven kan via de website van Pakhuis de Zwijger.

 

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights