Atlas Contact Facebook Twitter

A.H.J. Dautzenberg & Bertram Koeleman op shortlist J.M.A. Biesheuvelprijs

JMABiesheuvelprijs

A.H.J. Dautzenberg en Bertram Koeleman zijn genomineerd voor de shortlist van de J.M.A. Biesheuvelprijs. Dautzenberg is genomineerd met zijn boek De dag dat de gieren buigen en Koeleman met Engels voor leugens. De J.M.A. Biesheuvelprijs is een jaarlijkse prijs voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal. De prijs is vernoemd naar één van de meesters van het genre en bestaat sinds 2015.

De J.M.A. Biesheuvelprijs wordt volledig gefinancierd door middel van crowdfunding. Met de uitreiking van de prijs begint ook de jaarlijkse Week van het Korte Verhaal. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking op 19 februari in het Lloyd Hotel. Het prijzengeld is nog onbekend; dat wordt vergaard via een crowdfundingsactie die nog tot 18 februari loopt. Er kan dus nog gedoneerd worden!

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017 bestaat uit Irwan Droog (redacteur), Babs Gons (schrijver, performer, theatermaker, docent), Marieke de Groot (boekverkoper), Theo Hakkert (journalist, recensent) en Sanneke van Hassel (schrijver).


 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.