Freek de Jonge (1944) is theatermaker, zanger en schrijver. Geruime tijd trad Freek de Jonge met Bram Vermeulen op als het befaamde duo Neerlands Hoop in Bange Dagen, maar vanaf 1980 ging De Jonge solo verder. Naast cabaretier heeft hij zich ontpopt als film- en televisiemaker en schrijver. In 1987 verscheen zijn romandebuut Zaansch Veem, dat gaat over zijn Zaanse herinneringen aan halverwege de jaren vijftig. Na Zaansch Veem volgden de romans Neerlands bloed (1991) en Opa's wijsvinger (1993). Ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag verscheen in 2004 zijn roman Door de knieën. In november 2006 verscheen De toeschouwer en in maart 2007 verscheen Wees niet bang. De 101 mooiste liedjes.

Deel dit met anderen


Boeken van Freek de Jonge

  • memoires 2

    ISBN 9789025451462
    ‘Reikhalzend verlangen’ van Freek de Jonge: tussen braafheid en bravoure. De jonge, gevoelige Freek leeft in een wereld vol tegenstellingen. Tussen zijn redderende, aanwezige moeder en zijn zachtmoedige, afwezige vader. Tussen Karel Appel en Anton Pieck. Tussen de rock-’n-roll van Bill Haley en uit het hoofd...
Voornaam
Freek
Achternaam
de Jonge


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda