Andalusisch logboek

Stefan Brijs

Een meesterverteller over zijn nieuwe thuisland

Een Christus zonder gezicht in Alhama de Granada, een postbode in een bezemkast, negen Zurbaráns in de sacristie van een parochiekerk, de laatste uren van Federico García Lorca, tortillitas de camarones in Cádiz, de zomer van de bijeneters en de terugkeer van de bottenbreker. Met het nieuwsgierige oog dat zijn hele oeuvre kenmerkt, kijkt Stefan Brijs voor het eerst naar de rijkdommen van zijn nieuwe thuishaven Andalusië. Brijs verhuisde in het voorjaar van 2014 naar Los Romanes, een dorpje in de bergen ten oosten van Málaga. Een jaar lang hield hij een logboek bij, een bonte verzameling van aantekeningen en impressies, belevenissen en verhalen over de natuur, de cultuur, de geschiedenis en de mensen in het zuiden van Spanje. Vanuit zijn dorp reist hij buiten de begaande paden vier seizoenen lang van oost naar west, van noord naar zuid en vindt vergeten beroemdheden, verborgen meesterwerken en zeldzame natuurgebieden. Voorts beschrijft hij in zijn eigen onnavolgbare stijl het leven van elke dag en schetst zo een beeld van een samenleving die worstelt met zijn verleden maar tegelijk vasthoudt aan tradities.
€ 19,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045033976
Pagina's
320
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 136 mm x 30 mm
Gepubliceerd
mei 2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken

Dit boek in de pers

Hij is in feite zijn blik, en die is analytisch en onverminderd leergierig – NRC Handelsblad

Hij tekent zijn ontdekkingen en overpeinzingen op in een soms poëtische, soms ironische stijl, vol verrassende beelden. - Noordhollands Dagblad

Wie dit leest, krijgt meteen zin om ook naar Andalusië af te reizen. - Gooi- en Eemlander

‘Onverzettelijk en ontroerend tegelijk.’- Knack

‘Mooie miniaturen in een goed geïnformeerde gids die kwistig met weetjes strooit.’ – De morgen

‘Een harde maar fascinerende cultuur.’ **** Dagblad van het Noorden