Dark star safari

Paul Theroux

een reis van Cairo naar Kaapstad

'Een meesterlijk verteld verhaal.' - de Volkskrant

Al het nieuws over Afrika, stelt Paul Theroux vast, is tegenwoordig slecht nieuws. Het gaat alleen maar over hongersnood, massamoorden en natuurrampen. Zelf heeft hij betere herinneringen aan het Afrikaanse continent. Hij besluit per trein een reis te maken van Cairo naar Kaapstad, door het `groenste deel van de wereld , waar hij veertig jaar geleden met veel plezier gewoond, gewerkt en rondgetrokken heeft. Hij is ervan overtuigd dat zijn nieuwe reis weer even plezierig zal worden.

Maar Theroux vergist zich. Hij wordt beroofd, beschoten en beschimpt. De treinen vallen bijna uit elkaar en een infrastructuur is er nauwelijks. De mensen zijn hongeriger, armer, slechter opgeleid, pessimistischer en corrupter. Theroux wordt ziek en kan vaak niet verder reizen. Toch verveelt hij zich geen moment. Integendeel: zijn verblijf in Afrika wordt een openbaring.

€ 17,50 Paperback / softback Niet op voorraad
ISBN
9789046704165
Pagina's
528
Type
Paperback / softback
Afmeting
213 mm x 136 mm x 29 mm
Verwacht
december 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Olympus
Genre
Reisverhalen


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken

Dit boek in de pers

Een meesterlijk verteld verhaal. - de Volkskrant

Hij is in staat mensen prachtige verhalen te ontfutselen, rijdend in de trein of zittend in de laadbak van een pick-up. - Vrij Nederland