De grote Gatsby

F. Scott Fitzgerald

‘In mijn jongere, meer kwetsbare jaren gaf mijn vader me een raad waarover ik sindsdien ben blijven nadenken.’

Jay Gatsby is de man die alles heeft. Iedereen die iets voorstelt wordt gezien op zijn feestjes. Zijn landgoed op Long Island zindert van de jongelui die drinken, dansen en over de mysterieuze Gatsby praten. Want Gatsby – jong, knap en verschrikkelijk rijk – lijkt altijd een eenling tussen de menigte, kijkend en afwachtend, hoewel niemand weet waarop. Onder het broeierige oppervlakte van zijn leven schuilt een geheim: een stil, onmogelijk verlangen naar Daisy Buchanan. En deze destructieve obsessie dreigt alles te vernietigen.

In mei 2013 gaat een grootse 3d-verfilming van deze ‘ultieme Amerikaanse roman’ (Sunday Times) in première, van regisseur Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, Romeo + Juliet) en met in de hoofdrollen Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan en Tobey Maguire.

€ 12,50 Paperback / softback Op voorraad

Een van de geweldigste boeken uit de Amerikaanse literatuur [...] een tijdloze verbeelding van de allure, corruptie en onverschilligheid van rijkdom. - The Times

  • De grote Gatsby - F. Scott Fitzgerald
  • afbeelding 2
ISBN
9789020413052
Pagina's
208
Type
Paperback / softback
Vertaler
Susan Janssen
Afmeting
210 mm x 135 mm x 17 mm
Gepubliceerd
mei 2016
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
LJ Veen Klassiek
Genre
Vertaalde literaire roman, novelle


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in