De jaagster

Pauline de Bok

Steeds vaker keert de oude Duitse jaagster Luise Zingg terug naar haar vroegere jachtveld aan het IJzeren Gordijn. Gezeten in een hut verliest ze zich in herinneringen aan haar jeugd in de oorlog, een dubbelleven als spionne en de liefde voor een Stasi-officier. Ook de jonge Nederlandse Merel Alvarez bevindt zich in het moerasgebied aan de voormalige grens. Ze is na de dood van haar moeder naar het Wendland gekomen om te ontsnappen aan het leven in de stad. Voor het eerst steekt ze een spade in de grond en bindt ze de strijd aan met de natuur. Ze raakt zo in de ban van het verhaal over de oude Luise dat ze zelf leert jagen en haar dossier licht. De spoken van de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog winnen terrein en de levenslopen van de twee vrouwen raken meer en meer verstrengeld.
€ 21.99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025440916
Pagina's
288
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 22 mm
Gepubliceerd
september 2014
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact
Genre
Literaire roman, novelle


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken

Dit boek in de pers

Op een knappe manier verbindt De Bok haar passie voor de jacht met haar kennis over het Duitsland van de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog die daarop volgt. Ze laat je nadenken over ethische vragen rond de jacht. - Nederlands Dagblad