De kus van een clown

Annemarie de Gee

Wie dit boek probeert te omschrijven, zou kunnen zeggen dat het een verhaal is over meneer Steeghuizen die een meisje aanrijdt. Of over Harman Pekman, die op de begrafenis van zijn vader een clown ontmoet. Of over Rosa, die van achteren wordt genomen door de vader van een vriendin. Of desnoods over de bijzondere bootreis die deze mensen met elkaar ondernemen.
Je zou ook kunnen beweren dat dit alles niet belangrijk is. Dat 'De kus van een clown' een koortsachtige trip is door ons eigen leven zoals we het niet vaak willen zien: banaal, triest en geestig. Een verhaal over de mens die snakt naar een moment om uit te blazen. Die verlossing zoekt van een dolgedraaid bestaan. Annemarie de Gee durft de hele wereld te gebruiken voor een ambitieuze roman die het bestaan niet per se begrijpelijker maar wel draaglijker maakt, en troost biedt aan iedereen die even wil schuilen.
€ 18,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025445744
Pagina's
176
Type
Paperback / softback
Afmeting
200 mm x 126 mm x 17 mm
Gepubliceerd
juni 2015
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact
Genre
Literaire roman, novelle


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘‘De kus van een clown’ is even duister als absurd. […] De Gee is een groot kunstenaar.’ – Vogue

‘Een droom van een romandebuut.’ – Cleeft.nl 

‘Het getuigt van bravoure om zo’n knotsgek boek te schrijven’ – Volkskrant Magazine

 ‘De Gees manier van kijken doet een beetje denken aan die van Saskia de Coster: het is dezelfde ‘onzuivere’ blik, waarin realisme en absurdisme, realiteit en hallucinatie elkaar nog net in evenwicht houden.’ – De Standaard

‘In niet zelden groteske scènes rijgt [De Gee] op een laconieke toon schijnbaar willekeurige levens aan elkaar die tezamen een gevoel van richtingloosheid uit lijken te drukken, en tegelijkertijd misschien ook wel de absurditeit van het alledaagse dienen te onderstrepen.’ – Tzum 

 ‘Hollandse helderheid en humor.’ – LINDA

De Gee schuwt de heftigheid niet. – Trouw

De Gee kan je gedachten goed gevangen houden – Vrij Nederland