De moordenaar uit de Abrikozenstad

Witold Szabłowski

een verslag uit Turkije

Een uniek meerstemmig portret van Turkije van de beste Poolse non-fictieschrijver sinds Kapuściński

Op zoek naar de essentie van Turkije doorkruist Witold Szabłowski dit fascinerende land, en luistert aandachtig naar iedereen die hij tegenkomt. Imams en yuppies, traditioneel gesluierde vrouwen en feministen, professoren, prostituees, schoenmakers, architecten, vrachtwagenchauffeurs, dichters en de moordenaar uit het titelverhaal – iedereen krijgt een eigen stem.

In De moordenaar uit de abrikozenstad schetst Szabłowski een caleidoscopisch beeld van het huidige Turkije als een land vol tegenstellingen, een land dat zich in een spagaat bevindt tussen het Oosten en het Westen, tussen traditie en vooruitgang. De hoop, wanhoop, dromen en nachtmerries van gewone mensen worden verweven tot een krachtig geheel.

€ 21.99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045030333
Pagina's
224
Type
Paperback / softback
Vertaler
Gijs Franssen
Afmeting
211 mm x 135 mm x 24 mm
Gepubliceerd
november 2016
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken

Dit boek in de pers

[Hij weet] adembenemend te schrijven over uiteenlopende zaken als Turkse soapseries en pornofilms, de homoscene in Istanbul , eerwraak , tot prostitutie gedwongen vrouwen, en de smokkelindustrie rond bootvluchtelingen.- NRC Next

Een van de mooiste voorbeelden van literaire reportage. – Ian Buruma

Een onverschrokken portret van de onderbuik van Turkije. – Colin Thubron

Witold Szabłowski weet voortreffelijk de balans te vinden tussen scherpe journalistiek, gezaghebbende politieke analyse en humoristische observaties. – The Huffington Post