De solist

Rob Waumans

‘De solist’ van Rob Waumans is het op ware feiten gebaseerde verhaal van een radeloze en wellicht redeloze zoektocht. Nadat de Russen Berlijn hebben ingenomen, keert de joodse musicus Valentin Grossman na jarenlange onderduik terug naar huis. Zijn geliefde Elise is tijdens de zware bombardementen van april in verwarde toestand gevlucht en spoorloos verdwenen. Tegen het decor van een kapotgeschoten stad waarin de Russen het voor het zeggen hebben, gaat hij naar haar op zoek. Al snel beseft hij dat er maar één manier is om haar te vinden: via hetzelfde pad dat hen bij elkaar bracht, de muziek. In een wereld waar niemand veilig is en geweld regeert, probeert hij het onmogelijke: de Berliner Philharmoniker samenbrengen en een concert geven in de ruïnes van een stad die zichzelf sneller bijeenraapt dan voor mogelijk werd gehouden. 

15 januari 2019 was Rob Waumans te gast bij Nooit meer slapen naar aanleiding van het verschijnen van ‘De solist’. Luister hier het interview terug. 

€ 19,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025452650
Pagina's
224
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 136 mm x 20 mm
Gepubliceerd
januari 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Mooie, bizarre tragiek op de grens van oorlog en vrede. Je wilt het niet geloven, maar je moet!’ – Auke Kok

‘Ik vond het prachtig, de intens liefdevolle zoektocht, de muziek in fantasie en werkelijkheid, de puinhopen, de gruwelen, de hele schildering van een Berlijn, zo aan flarden na de oorlog.’ – Mensje van Keulen

‘Een prachtig boek over hoe liefde toch wel licht kan geven tegen een heel duistere achtergrond.’ – Hart voor boeken