Dingen die we verloren in het vuur

Mariana Enriquez

‘Iets magisch.’ **** – Het ParoolStel je een eenentwintigste-eeuwse remix voor van dirty realism, Edgar Allan Poe, Julio Cortázar en Shirley Jackson. Mariana Enriquez durft álles, haar werk is tegelijkertijd klassiek en volstrekt modern, heftig origineel, feministisch, anti-feministisch, politiek, apathisch, afstotend, verslavend, duister, komisch. Enriquez weigert bovendien van haar personages slachtoffers te maken en daarom zijn ze zo geloofwaardig. Hoeveel vrouwen er ook worden misbruikt, de meeste zijn bepaald geen toonbeeld van deugdzaamheid. Ze vechten, zijn jaloers, of soms gewoon gemeen op een terloopse manier. En ze moraliseert evenmin, ze geeft je niet eens altijd een exact idee van wat er aan de hand is, maar haar personages blijven nog lang en levendig in je geheugen hangen. Het vaak horrorachtige, onderhuids dreigende in haar verhalen contrasteert ze met een subtiele, gortdroge humor.
€ 21,99 Paperback / softback Op voorraad
Lees hier het eerste hoofdstuk

Quotes

‘Geheimzinnige, intense verhalen.’ – Trouw

‘De lokale VVV zal niet blij zijn met haar. De lezer wel. Ze kan schrijven als weinig anderen.’ ****  – De Limburger

 ‘Magisch-realistische horror vol gruwelen, galgenhumor en verleidelijk poëtisch proza, waarin werkelijkheid en symboliek als in een nachtmerrie versmelten.’ – VPRO Gids
  • Dingen die we verloren in het vuur - Mariana Enriquez
  • afbeelding 2
ISBN
9789025448356
Pagina's
272
Afmeting
200 mm x 123 mm x 27 mm
Gepubliceerd
08-02-2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken