Een plaats voor de geestdrift

Nelleke Noordervliet

Bouvard en Pécuchet, Katharina de Grote en Koningin Wilhelmina, Madame de Merteuil en Jane Eyre, Multatuli en Antigone – helden uit verschillende tijden, van papier en vlees en bloed, bevolken Een plaats voor de geestdrift, een selectie uit de vele essays die Nelleke Noordervliet in de loop der jaren schreef, uit de lezingen en gastcolleges die zij gaf. Hoe divers ook, wat deze personen en personages bindt is hun hang naar het extreme, hun grensoverschrijdende gedrag. Door hun levens, liefdes, dilemma’s en obsessies te volgen en hun handelwijze te analyseren tekent Nelleke Noordervliet in deze veelkantige spiegel als terloops haar zelfportret.
Noordervliets belezenheid en passie voor geschiedenis en literatuur, maar ook haar geestige pen en haar originele en onafhankelijke manier van denken maken Een plaats voor de geestdrift tot een enthousiasmerende essaybundel waardoorheen zich een portret van een gretig en empathisch lezer aftekent.
€ 19,90 Paperback / softback Niet op voorraad
ISBN
9789045703022
Pagina's
256
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 140 mm x 24 mm
Verwacht
december 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas-Contact
Genre
Literaire essays


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken

Dit boek in de pers

Noordervliet zet haar ideeën vaak treffend neer.
Fleur Speet in het Financieele Dagblad