Het verboden boek

Ewoud Kieft

Mein Kampf en de aantrekkingskracht van het nazisme

Een diepgravende analyse van het boek dat al zeventig jaar verboden is in NederlandMein Kampf: velen hebben er een mening over, vrijwel niemand heeft het gelezen. Sinds het boek in januari 2016 opnieuw in Duitsland verscheen, nadat het zeventig jaar verboden was geweest, is het debat over Mein Kampf weer in volle gang, ook in Nederland. Is het een goed idee om het opnieuw uit te geven, of is het gevaarlijk om Hitlers denkbeelden te verspreiden? En is Mein Kampf überhaupt de moeite van het lezen waard of is het niets meer dan het haatdragend geraaskal van een psychopaat?

Door onverwachte gebeurtenissen raakte schrijver en historicus Ewoud Kieft verstrikt in wat ooit de bijbel van het nationaalsocialisme was. Hij besloot Mein Kampf minutieus door te spitten, telkens met de vraag in het achterhoofd: waarom hebben miljoenen Europeanen zich hierdoor aangetrokken gevoeld? De sleutel bleek te liggen in de rechtszaak die in 1924 tegen Hitler werd gehouden en die zijn doorbraak als politicus betekende. In zijn beeldende vertelstijl mengt Kieft scènes uit het spectaculaire Hitler-proces met beschouwingen over de aantrekkingskracht van de ideeën in Mein Kampf – tot op de dag van vandaag –, waarbij hij de confrontatie niet uit de weg gaat.

€ 19,99 Paperback / softback Op voorraad
Lees hier het eerste hoofdstuk

Quotes

Ewoud Kieft is de belangrijkste Nederlandse jonge historicus van dit moment. – Historisch Nieuwsblad

Ewoud Kieft las het onleesbare Mein Kampf en schreef er een juist heel leesbaar boek over. – Mischa Cohen in Vrij Nederland

Kieft komt met een fenomenale analyse. Die duidt Hitlers naargeestige talent en plaatst de opmars van het nazisme in zijn tijd, maar onderscheidt ook zin en onzin van eigentijdse vergelijkingen en wijst aan waar de pijn zit. – Athenaeum.nl

  • Het verboden boek - Ewoud Kieft
  • afbeelding 2
ISBN
9789045030920
Pagina's
288
Afmeting
210 mm x 135 mm x 23 mm
Gepubliceerd
06-04-2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken