Honkvast

Steffie van den Oord

van oude huizen, de mensen die blijven

Indringende portretten van mensen die het leven met vuur weten vol te houdenAchter afbladderende raamkozijnen of ouderwetse gordijnen leven ze, door de jaren heen bijna vergroeid geraakt met het huis waar ze geboren en getogen zijn. Achter geheimzinnige gevels vonden ze de recepten en rituelen om door te gaan. Ze bewerken de koude grond of schrijven ’s nachts gedichten. De dood is dichtbij maar ze zijn springlevend, en wat er ook gebeurt: ze zullen nooit vertrekken. Wie zijn zij?

Steffie van den Oord zocht vijftien van die honkvaste mensen op en vertelt in Honkvast hun verhaal. Zoals over het huis bij het kerkhof, waar een vrouw woont die de levens van de doden kent, of de dienstwoning, waar een 105-jarige agent wakker ligt. Hun woningen zijn bedreigde landschappen geworden, met interieurs uit een ver verleden. Als zij er ooit weggaan, gaat alles op de schop. Maar tot die tijd weigeren ze om ‘tussen die oude mensen in het bejaardenhuis’ te gaan zitten. Honkvast is een prachtige portrettenbundel in de traditie van Van den Oords bestseller Eeuwelingen.

€ 19,99 Paperback / softback Op voorraad
Lees hier het eerste hoofdstuk

Quotes

Komisch en tragisch tegelijk. Dat is Honkvast. En een leuk boek om te lezen. Dat ook. – J.M. Schouten, Ugenda.nl

Een bundel portretten, met veel aandacht opgetekend in de verzorgende, tedere stijl die Van den Oord kenmerkt. – Het Kontakt

  • Honkvast - Steffie van den Oord
  • afbeelding 2
ISBN
9789045033778
Pagina's
240
Afmeting
200 mm x 126 mm x 21 mm
Gepubliceerd
28-04-2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken