Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk

In 'Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk’ leggen een professor -Noakes-, een chef-kok en een voedingsdeskundige uit hoe we weer kunnen gaan eten wat goed voor ons is: vetrijk, koolhydraatarm en suikervrij. Geen voorverpakte troep maar veel groenten, vlees, vis, kaas, noten en vet. Want vet is lekker en geeft langdurig energie. Koolhydraten verzadigen je hongergevoel niet - ze stimuleren het juist. Bovendien, zo laat professor Noakes zien, leiden ze tot de aanmaak van insuline. Dat is dé veroorzaker van o.a. obesitas en diabetes, en bijzonder schadelijk voor mensen met insulineresistentie. Met de praktische tips en smaakvolle, robuuste recepten in ‘Koolhydraatarm, suikervrij, vetarm” kom je van je suiker- en koolhydraatverslaving af. Zo helpt dit boek je een revolutie tot stand te brengen: een gezonder, energieker leven door gewoon weer écht te eten.
Lees meer
21,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045037189
  • Pagina's: 304 pagina's
  • Vertaler: Henny Corver, Pon Ruiter

Dit boek in de media

'Ik heb nog nooit zo vol energie gezeten en me zo gezond gevoeld. Een aanrader voor iedereen die lekker in z’n vel wil zitten.' – Madonna Leurs

‘Dankzij Tim Noakes en de koolhydraatarme leefstijl kan ik mijn diabetes type-1 veel beter managen. En ik ben alleen maar lekkerder gaan eten!’ – Denis van Raalte, @denisvr

'De Real Meal Revolutie is een geweldige revolutie met alleen maar winnaars. We zijn een aantal kilo afgevallen, zitten prima in ons vel en het eten is super.' – Nel Aanhane

'Dit is de meest effectieve manier om blijvend gewicht te verliezen en daarmee chronische klachten te verlichten en verhelpen. En niet onbelangrijk: je kan met deze leefstijl (want dat is het, géén tijdelijk dieet) heerlijk eten!' – Simone Schot, Anderseten.nl

'Dit boek bewijst dat gezonde voeding lekker en gemakkelijk te maken is.' – Hanno Pijl, hoogleraar diabetologie en internist

'Wat een fijn boek! Het is begrijpelijk en leuk geschreven, de theorie is goed onderbouwd en de recepten... Wow. Die zijn lekker!' – Kelly, Goodfoodlove.com

‘Vet is lekker en geeft­ langdurig energie. Koolhydraten stimuleren je hongergevoel juist en leiden tot de aanmaak van insuline, dé veroorzaker van obesitas en diabetes en tal van andere ziektes. Deze wijsheid heb ik uit deze bestseller van wetenschapper Tim Noakes. Ik heb alle suikers en koolhydraten inmiddels vervangen door vetrijke en gezonde producten.’ – Pieter van den Hoogenband

'Met open mond in één ruk uitgelezen. Ik spuit nauwelijks nog kortwerkende insuline, ik voel me energieker, helderder, minder opgeblazen en rustiger. Ik ben zó blij met dit boek, er staat geen recept in dat ik niet lekker vind.' – Carla van den Brink

'Ik ben om! Vaak kreeg ik na de lunch een grote afterdinnerdip. Moe en futloos. Nu kan ik na mijn lunch rustig weer door met werken. Ik voel me fijner en ook beter geconcentreerd.' – Zélia, Justkeeprunning.nl

'Echt een must read, en zeker niet alleen voor diabetici. Het boek heeft het leven van vele mensen veranderd. Het is goed  onderbouwd, praktisch, leest prettig en is mooi vormgegeven.' – Leonie, Brndstf.nl

'In plaats van in de comfortzone te blijven hangen, probeer ik nu producten uit en eet ik lekkerder en gevarieerder. De voorverpakte pakjes, zakjes en mixjes komen onze keuken niet meer in.' – Marjan, Eigenwijsblij.nl

'Het boek van Tim Noakes brengt je terug naar een tijd waarin mensen nog wisten hoe belangrijk vet is voor een evenwichtig voedingspatroon, en waarin we zonder geraffineerde koolhydraten leefden.' – Women’s Health

'De basisregel: eet vet, beperk het aantal koolhydraten en laat suikers achterwege. Gelukkig staan er in De Real Meal Revolutie genoeg smakelijke alternatieven.' – Zin

ZIN

'Ik ben erg blij met de recepten uit De Real Meal Revolutie. De leefstijl volg ik in grote lijnen, ik voel me er goed bij en heb meer energie om mijn actieve leefstijl te ondersteunen. Zeker een aanrader!' – Shiva Zanoli, @shivazcooking

'Tim Noakes durft op de barricaden te staan met een revolutionaire boodschap: we worden niet dik en ziek van te veel eten maar juist van verkeerd eten. In dit boek wordt dat in toegankelijke taal uitgelegd. Heerlijke recepten met prachtige foto’s laten zien wat wél gezond is.' – William Cortvriendt, arts en auteur van o.a. Hoe word je 100?

‘Zeer uitgebreid en prachtig vormgegeven.’ – Uitzicht

'Niet voor niets dingt het Real Meal-eetplan mee naar de titel van spectaculairste eetrevolutie van het laatste decennium.' – Knack

Knack

Jonno Proudfoot

Jonno Proudfoot

Jonno Proudfoot is een van de bekendste chef-koks van Zuid-Afrika. Hij is expert en pionier op het gebied van de koolhydraatarme en suikerarme kookstijl. Proudfoot is medeoprichter van The Real Meal Revolution, een online platform waar jaarlijks meer dan een half miljoen mensen leren om gezond en koolhydraatarm te koken. Samen met Tim Noakes schreef hij 'Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk' (2015) en 'Supereten voor superkinderen' (2017), waarvan wereldwijd meer dan 400 000 exemplaren werden verkocht. In 2019 verscheen een nieuw kookboek van Proudfoot: 'De complete koolhydraatarme keuken'. 

Meer boeken van deze auteur

Sally-Ann Creed

Sally-Ann Creed

Sally-Ann Creed is diëtiste. Ze volgde een post-graduate opleiding tot voedingsdeskundige in Australië. Gedurende haar jeugd had ze veel gezondheidsproblemen, maar door een aanpassing in haar voedingspatroon herwon ze haar gezondheid.  Haar levensdoel is om anderen te helpen om dezelfde resultaten te behalen. Creed schreef eerder Let Food Be Your Medicine, een gids voor een gezond leven.

Meer boeken van deze auteur

Tim Noakes

Tim Noakes

Tim Noakes is emeritus professor in sport- en bewegingswetenschappen aan de universiteit van Kaapstad en ontving een eredoctoraat aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij rende meer dan 70 marathons en ultramarathons en schreef de wereldwijde bestsellers The Lore of Running en Waterlogged. Nadat hij gediagnosticeerd werd met diabetes type II, ging hij zich richten op voeding. Noakes gaat de strijd aan tegen obesitas en hart- en vaatziekten, en weigert zich neer te leggen bij de wetenschappelijke status quo. In De Real Meal Revolutie opent hij ons de ogen: hij prikt voor eens en altijd de mythe door dat vetarm eten gezond is, en schetst onze voedingsgeschiedenis die leidde tot de huidige gezondheidscrisis.

 (Foto: Nick van der Leek)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights