Limbo

Melania Mazzucco

roman

Na een bloedige aanslag op haar legereenheid in Afghanistan keert de achtentwintigjarige Manuela Paris voor de kerst terug naar huis, in een stadje aan zee nabij Rome. Ze is nog steeds niet volledig hersteld, ze is getraumatiseerd en boven alles bezeten van het verlangen naar haar peloton terug te keren. Van de legerarts krijgt ze de therapeutische opdracht om haar herinneringen op papier te zetten. Ze schrijft over haar stuurloze jeugd, over haar jaren in de legeropleiding, de maanden in Afghanistan - de mooiste van haar leven. Ondertussen ontmoet ze Mattia, de mysterieuze gast in het nabije hotel. Een man die zich, net als zij, in een eigen limbo bevindt. Langzaam begint Manuela weer hoop te koesteren: zou er wellicht toch een nieuw leven mogelijk zijn, samen met hem? 
€ 29,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025441951
Pagina's
Onbekend
Type
Paperback / softback
Vertaler
Manon Smits
Afmeting
230 mm x 150 mm x 40 mm
Gepubliceerd
oktober 2014
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact
Genre
Vertaalde literaire roman, novelle


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘(…) [Mazzucco] [bewijst] opnieuw haar grote talent om bijzondere thema’s indringend aan de orde te stellen.’ – Trouw Letter & Geest