Atlas Contact Facebook Twitter

Onbekende buren Dirk Linthout

Duitsland voor Nederlanders

€ 19,95 Beschikbaar Bestel dit boek 
  • Paperback
  • 383 blz.
  • ISBN 9789045015927
  • juni 2013
Hoe anti-Duits zijn Nederlanders nog? Denken ze nog steeds aan de Tweede Wereldoorlog, speelt het aloude kleine-burencomplex hen parten? Wat is de rol van het voetbal in de Duits-Nederlandse verhoudingen? Hebben Nederlanders op hun beurt nog steeds veel krediet bij de Duitsers? Waarin verschillen Nederlanders en Duitsers van elkaar, en hoe vervelend is het als buitenlanders beweren dat ze geen verschillen zien?

Nederland en Duitsland worden gekenmerkt door sterk uiteenlopende historische ontwikkelingen. Nederland is al honderden jaren een burgerlijke staat waarin de adel een ondergeschikte rol speelde, terwijl in Duitsland tot in de twintigste eeuw adel en militairen zeer dominant waren. Welke invloed heeft dit gehad op taal, mentaliteit, omgang, rechtscultuur en samenleving als geheel?

Waarom zijn Duitsers in discussies meer conflictgericht en vergaderen Nederlanders door tot ze erbij neervallen? Waarom tutoyeren Duitse collega´s elkaar niet? Hoe ernstig is de Duitse Kreislaufstörung? Waarom is de Nederlandse thuisbevalling voor Duitse vrouwen een gruwel? Hebben Duitsers gevoel voor humor en zo ja, wanneer?

Veel vragen en nog meer antwoorden in deze volledig herziende en sterk uitgebreide uitgave van Onbekende buren - Nederland voor Duitsers/Duitsland voor Nederlanders.
PDF Download hier een fragment van Onbekende buren in PDF-bestand.

Recente boeken

 

Dit boek in de pers

Er bestaat geen helderder boek over de verschillen tussen Duitsland en Nederland dan deze geheel herziene herdruk. Een aanrader door de slimme humor, fraaie zinnen en diepgang.
Elsevier

Een boek over Duitsland- en Nederlandbeelden, over taal- en mentaliteitsverschillen en ik moet zeggen, ik heb zelden een boek gelezen waarin zowel de Duitse als de Nederlandse geschiedenis in pakweg vijftig paginas voor elk land zo duidelijk, overzichtelijk, beeldend en prettig leesbaar wordt beschreven.
Friesch Dagblad

De Duitse gevoeligheid voor machtsverhoudingen […] past in een breder, complexer kader. De poging dit kader zichtbaar te maken, is de voornaamste verdienste van [ Onbekende buren].
HP/De Tijd

In Onbekend buren ruimt Dik Linthout en passant de nodige misverstanden, en wederzijds onbegrip uit de weg.
Algemeen Dagblad

Dit boek lijkt me een uitstekend intermediair voor degenen die ambts- of beroepshalve met Duitsers te maken hebben, om meer uit de relatie met onze Oosterburen te halen. Hopelijk komt er ook een vertaling in het Duits. Empfohlen!
Internationale Spectator

Verplichte lectuur. Zijn boek getuigt van grote belezenheid en terecht engagement voor een wat erudieter concept van Duitsland en zijn volkeren. Het werk is zowat de Nederlandse pendant van Zahns veel geciteerde boek Das unbekannte Holland. Eerste oplage 2.000 exemplaren? Veel te weinig.
ABC...D

Succes in de handel met Duitsland heeft alles te maken met kennis en wederzijds respect. Onbekende buren zet de wederzijdse beelden op een rijtje en plaatst een en ander in historisch perspectief.
Link

 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.