Atlas Contact Facebook Twitter

Arita Baaijens te gast bij Het Nieuwe Klimaat in Pakhuis De Zwijger

Op donderdag 20 april 2017 vanaf 20.00 uur is Arita Baaijens, auteur van onder andere Zoektocht naar het paradijs, te gast bij Het Nieuwe Klimaat: Natuur als maat der dingen in Pakhuis De Zwijger.

Reizend door Siberië vraagt ontdekkingsreizigster Arita Baaijens zich af waarom het perspectief van beleidsmakers en wetenschappers in bijna alle gevallen zwaarder telt dan de werkelijkheid van lokale culturen. Hoe liggen de verhoudingen tussen de mens en de natuur, en verschilt dit per cultuur? Zou de natuur niet gelijkwaardig aan of zelfs boven de mens moeten staan? En hoe kunnen wij hier als stadsbewoners ons handelingsperspectief op aanpassen?

Andere sprekers zijn:
Matthijs Schouten, Erik de Jong, Marjolijn Boterenbrood en Bas Pedroli.

Over Het Nieuwe Klimaat:
Op 12 december werd door 195 landen het klimaatverdrag in Parijs ondertekend. Wat betekent dit verdrag? En hoe nu verder? Het klimaatprobleem vraagt om actie. Urgenda organiseert samen met Pakhuis de Zwijger een reeks bijeenkomsten over klimaatverandering, energietransitie en duurzaamheid. We leren van het verleden en raken geïnspireerd door wat er al kan.

Locatie: Pakhuis De Zwijger, Kleine zaal
Datum: 20-04-2017 20:00
Website: Pakhuis De Zwijger

 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.