Arita Baaijens verzorgt lezing ‘Paradijs in de polder’ in ARTIS

Van wie is het landschap? Van zichzelf, van bewoners, van de overheid, van beleidsmakers? Schrijfster Arita Baaijens onderzocht in haar boeken de invloed van landschap op onze geest en andersom. Hoe zit dat met Nederland? Hoe liggen de verhoudingen tussen mens en natuur in ons strak ingerichte polderland? Wij kennen de natuur geen rechten of ziel toe, je mag er gewoon mee doen wat je wilt. Maar waarom eigenlijk? Zou de natuur niet gelijkwaardig of zelfs boven de mens moeten staan? Paradijs in de polder gaat over dit soort vragen en onderzoekt wat het Nederlandse landschap ons te vertellen heeft. Het project wil de verwondering terugbrengen in de discussie over natuur en landschap.

Wanneer   Donderdag 1 maart 2018
Hoe laat     20.00 uur (ontvangst v.a. 19.30 uur)
Waar          Collegezaal ARTIS

Om verzekerd te zijn van een plaats koop je je kaartje online of vanaf vier weken voor aanvang van de lezing aan de ARTIS-kassa.

Meer nieuws

 • Op de fiets door Amsterdam met Arita Baaijens

  21 augustus 2018

  Zaterdag 1 september organiseert Arita Baaijens samen met Bert Spaan en De Waag een fietsexpeditie door Amsterdam. Daarbij leert Arita je hoe je deepmaps (een biografie van een locatie) kunt maken. Ze...

  Lees het hele bericht
 • David van Bodegom geeft 11 september college op Universiteit van Nederland

  20 augustus 2018

  In seizoen 6 van de Universiteit van Nederland kun je met een biertje in de hand wetenschappelijke inzichten tot je nemen in Air Amsterdam. Op 11 september hoor je vanuit de wetenschap hoe je zo vita...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda