Arita Baaijens verzorgt lezing ‘Paradijs in de polder’ in ARTIS

Van wie is het landschap? Van zichzelf, van bewoners, van de overheid, van beleidsmakers? Schrijfster Arita Baaijens onderzocht in haar boeken de invloed van landschap op onze geest en andersom. Hoe zit dat met Nederland? Hoe liggen de verhoudingen tussen mens en natuur in ons strak ingerichte polderland? Wij kennen de natuur geen rechten of ziel toe, je mag er gewoon mee doen wat je wilt. Maar waarom eigenlijk? Zou de natuur niet gelijkwaardig of zelfs boven de mens moeten staan? Paradijs in de polder gaat over dit soort vragen en onderzoekt wat het Nederlandse landschap ons te vertellen heeft. Het project wil de verwondering terugbrengen in de discussie over natuur en landschap.

Wanneer   Donderdag 1 maart 2018
Hoe laat     20.00 uur (ontvangst v.a. 19.30 uur)
Waar          Collegezaal ARTIS

Om verzekerd te zijn van een plaats koop je je kaartje online of vanaf vier weken voor aanvang van de lezing aan de ARTIS-kassa.

Meer nieuws

 • Aeham Ahmad, de pianist van Yarmouk op bezoek bij Pages Bookstore

  20 februari 2018

  Aeham Ahmad, auteur van 'De pianist van Yarmouk', brengt een bezoek aan de Pages Bookstore Cafe Amsterdam op 10 maart om half 5 in de middag. Ahmad zal vertellen over zijn boek, en op de piano spele...

  Lees het hele bericht
 • TINKEBELL. in De Balie in gesprek met Wim Turkenburg en Robert Nieland over Fukushima

  20 februari 2018

  De kernramp in Fukushima op 11 maart 2011: iedereen herinnert zich het nieuws. En waarschijnlijk gaan de meeste mensen er vanuit dat velen stierven door de straling. Maar dat is niet zo. Er zijn geen ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda