Boek & Spelen – Nelleke Noordervliet & Olga Zuiderhoek

Schrijvers en acteurs – allebei zijn het grootmeesters van de taal, tovenaars met verbeelding en werkelijkheid. Allebei voeren ze ons een fictieve wereld binnen. Hoe zet de een de zinnen op papier, hoe draagt de ander ze voor? Is de worsteling van het schrijven te vergelijken met die van het toneelspel? Is er sprake van kruisbestuiving en zo ja, hoe gaat dat in zijn werk? Literatuurcritica Margot Dijkgraaf gaat deze keer met Nelleke Noordervliet en actrice Olga Zuiderhoek in gesprek over hun vak, hun inspiratiebron en de motor van hun creativiteit. Van Noordervliet verschijnt in november Aan het eind van de dageen roman over ouder worden, falen en doorleven. Olga Zuiderhoek zal hier fragmenten uit voordragen. Met de film- en muziekkeuze van Nelleke Noordervliet en met medewerking van Athenaeum Boekhandel.

Toegang met OBA-pas € 5,- / normaal € 10,-

Voor meer informatie en kaartjes klik hier!

 

Meer nieuws

 • Lezing Adriaan van Dis bij De Skâns in Gorredijk

  24 mei 2017

  Adriaan van Dis geeft op woensdag 27 december 2017 van 20.30 - 22.30 uur een lezing in De Skâns in Gorredijk. De literaire avond zal gaan over zijn eigen werk met o.a. "Ik kom terug". Er is gelegenhe...

  Lees het hele bericht
 • Adriaan van Dis in De Nieuwe Bibliotheek (Almere)

  24 mei 2017

  Donderdag 21 september is Adriaan van Dis om 20.00 uur te zien in de Nieuwe Bibliotheek in Almere.

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda