Concertlezing ‘De Kozakkentuin’ in het Drents Museum

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Russisch Realisme rond Repin -1870 – 1900 geven Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zondag 29 januari de concertlezing De Kozakkentuin in de Abdijkerk van het Drents Museum in Assen. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur. Ook zal hij vertellen over zijn nieuwste boek De gloed van Sint-Petersburgeen wandeling door twee eeuwen Russische literatuur en muziek. Marcel Worms voert werken uit van Modest Moessorgski, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Alexander Glazoenov, Sergej Rachmaninov, Igor Stravinsky, Alexander Skrjabin en Dmitri Sjostakovitsj. Het bijwonen van de concertlezing kan gecombineerd worden met een bezoek aan de tentoonstelling Russisch Realisme rond Repin. Woord, muziek, beeld: een mooiere combinatie is niet denkbaar. Jan Brokken signeert in de pauze.

entree: 5 euro (exclusief museum entree)

organisatie&reserveren: men kan kaarten reserveren via reserveringen@drentsmuseum.nl. De kaarten zijn dan op de dag zelf in het Drents Museum te verkrijgen.

 

Meer nieuws

 • Lezing Adriaan van Dis bij De Skâns in Gorredijk

  24 mei 2017

  Adriaan van Dis geeft op woensdag 27 december 2017 van 20.30 - 22.30 uur een lezing in De Skâns in Gorredijk. De literaire avond zal gaan over zijn eigen werk met o.a. "Ik kom terug". Er is gelegenhe...

  Lees het hele bericht
 • Adriaan van Dis in De Nieuwe Bibliotheek (Almere)

  24 mei 2017

  Donderdag 21 september is Adriaan van Dis om 20.00 uur te zien in de Nieuwe Bibliotheek in Almere.

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda