Concertlezing ‘De Kozakkentuin’ in het Drents Museum

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Russisch Realisme rond Repin -1870 – 1900 geven Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zondag 29 januari de concertlezing De Kozakkentuin in de Abdijkerk van het Drents Museum in Assen. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur. Ook zal hij vertellen over zijn nieuwste boek De gloed van Sint-Petersburgeen wandeling door twee eeuwen Russische literatuur en muziek. Marcel Worms voert werken uit van Modest Moessorgski, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Alexander Glazoenov, Sergej Rachmaninov, Igor Stravinsky, Alexander Skrjabin en Dmitri Sjostakovitsj. Het bijwonen van de concertlezing kan gecombineerd worden met een bezoek aan de tentoonstelling Russisch Realisme rond Repin. Woord, muziek, beeld: een mooiere combinatie is niet denkbaar. Jan Brokken signeert in de pauze.

entree: 5 euro (exclusief museum entree)

organisatie&reserveren: men kan kaarten reserveren via reserveringen@drentsmuseum.nl. De kaarten zijn dan op de dag zelf in het Drents Museum te verkrijgen.

 

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Wittem (L)

  6 december 2017

  Op uitnodiging van Cultuurfonds Wittem brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op vrijdag 13 april hun programma Chopin rond de Evenaar in de Kloosterbibliotheek in het Zuid-Limburgse Witt...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken over muziektheatervoorstelling Breaking the Silence in Theater Bellevue in Amsterdam

  5 december 2017

  In De Ontmoeting spreekt Sophie van Hoorn op donderdag 7 december met Jan Brokken na afloop van de muziektheatervoorstelling Breaking the Silence in de grote zaal van Theater Bellevue in Amsterdam. Br...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda