Concertlezing ‘De Kozakkentuin’ in het Drents Museum

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Russisch Realisme rond Repin -1870 – 1900 geven Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zondag 29 januari de concertlezing De Kozakkentuin in de Abdijkerk van het Drents Museum in Assen. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur. Ook zal hij vertellen over zijn nieuwste boek De gloed van Sint-Petersburgeen wandeling door twee eeuwen Russische literatuur en muziek. Marcel Worms voert werken uit van Modest Moessorgski, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Alexander Glazoenov, Sergej Rachmaninov, Igor Stravinsky, Alexander Skrjabin en Dmitri Sjostakovitsj. Het bijwonen van de concertlezing kan gecombineerd worden met een bezoek aan de tentoonstelling Russisch Realisme rond Repin. Woord, muziek, beeld: een mooiere combinatie is niet denkbaar. Jan Brokken signeert in de pauze.

entree: 5 euro (exclusief museum entree)

organisatie&reserveren: men kan kaarten reserveren via reserveringen@drentsmuseum.nl. De kaarten zijn dan op de dag zelf in het Drents Museum te verkrijgen.

 

Meer nieuws

 • Ariel Levy bij De Balie in Amsterdam

  12 september 2017

  Op vrijdag 13 oktober om 20.00 gaan we bij De Balie in gesprek met Levy over haar meest recente boek en de maakbaarheid van het leven. Wat kunnen we wel en niet van het leven verwachten? Is controle ...

  Lees het hele bericht
 • Alain de Botton in TivoliVredenburg

  12 september 2017

  De Britse filosoof en schrijver Alain de Botton spreekt op zaterdagmiddag 30 september in de Grote Zaal van TivoliVredenbrug. De Botton is oprichter van The School of Life in Londen en staat aan...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda