Concertlezing ‘De Kozakkentuin’ in het Drents Museum

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Russisch Realisme rond Repin -1870 – 1900 geven Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zondag 29 januari de concertlezing De Kozakkentuin in de Abdijkerk van het Drents Museum in Assen. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur. Ook zal hij vertellen over zijn nieuwste boek De gloed van Sint-Petersburgeen wandeling door twee eeuwen Russische literatuur en muziek. Marcel Worms voert werken uit van Modest Moessorgski, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Alexander Glazoenov, Sergej Rachmaninov, Igor Stravinsky, Alexander Skrjabin en Dmitri Sjostakovitsj. Het bijwonen van de concertlezing kan gecombineerd worden met een bezoek aan de tentoonstelling Russisch Realisme rond Repin. Woord, muziek, beeld: een mooiere combinatie is niet denkbaar. Jan Brokken signeert in de pauze.

entree: 5 euro (exclusief museum entree)

organisatie&reserveren: men kan kaarten reserveren via reserveringen@drentsmuseum.nl. De kaarten zijn dan op de dag zelf in het Drents Museum te verkrijgen.

 

Meer nieuws

 • Concertlezing door Jan Brokken over Mata Hari en de Muzen op Schiermonnikoog

  7 juli 2017

  Op donderdag 5 oktober keert Jan Brokken terug naar het Internationale Kamermuziekfestival op Schiermonnikoog. Weer met een concertlezing, weer met een bijzonder onderwerp. Het thema van het Kamermuzi...

  Lees het hele bericht
 • Uitgeverij Atlas Contact organiseert Book & Beach

  29 juni 2017

    Het strand is dé plek om een boek te lezen. Met pop-uplezingen en boekverkoop aan het strand maakt uitgeverij Atlas Contact het de strandgangers dit jaar extra aantrekkelijk. Op zaterdag 15...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda