Atlas Contact Facebook Twitter

Concertlezing Jan Brokken De weg naar de vrijheid

I.s.m. het Berlage Saxophone Quartet in Berlicum (NB) en presentatie van de cd In search of freedom 

Op zondagmiddag 9 april geeft Jan Brokken de concertlezing De weg naar de vrijheid met het Berlage Saxophone Quartet in de 14e eeuwse Protestantse Kerk van Berlicum in Noord-Brabant. In dit actuele programma vertelt Jan Brokken episodes uit zijn boeken In het huis van de dichter, Baltische zielen, De Kozakkentuin en De gloed van Sint-Petersburg. Het Berlage Saxophone Quartet voert werken uit van Modest Moessorgski, Erwin Schulhoff, Arvo Pärt, Dmitri Sjostakovitsj en Hanns Eisler. Plus het werk De tocht dat de Koerdische componist Hawar Tawfiq speciaal voor dit programma heeft geschreven. Hawar Tawfiq ontvluchtte het noorden van Irak en kreeg na een lange procedure politiek asiel in Nederland.

Met dit optreden presenteert het Berlage Saxophone Quartet haar nieuwe cd In search of freedom met werken die tijdens de concertlezing met Jan Brokken worden uitgevoerd. Het Berlage Saxophone Quartet, bestaande uit Lars Niederstrasser sopraansaxofoon, Peter Vigh altsaxofoon, Kirstin Niederstrasser tenorsaxofoon en Eva van Grinsven baritonsaxofoon, won in 2013 de Dutch Classical Talent Award en in 2015 de Kersjesprijs.

“Wat een weldadige frisse bries in het traditionele kwartet-landschap. De speelvreugde van de ware meesters springt meteen over op het publiek.” – Valentine Erben, cellist van het Alban Berg Quartet

“Jan Brokken is niet alleen een meesterlijk schrijver maar ook een weergaloos verteller.” – dagblad BN De Stem   

Kaarten: 12,- euro

Organisatie & reserveren: evavangrinsven@hotmail.com

Locatie: Protestantse Kerk, Raadhuisplein 4, 5258 BJ Blaricum
Datum: 09-04-2017 15:00

 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.