Ian Buruma over ‘Hun beloofde land’ bij The John Adams Institute

Op woensdag 29 juni houdt Ian Buruma een lezing over zijn boek Hun beloofde land (originele titel: Their Promised Land). De lezing is georganiseerd door The John Adams Institute, die zich verdiept in Amerikaanse cultuur in Nederland. Ian Buruma is geboren in Nederland maar nu werkzaam en woonachtig in New York.

De lezing begint om 8 uur en eindigt om half 10. Maarten Westerveen (VPRO) modereert de lezing. Een kaartje kost 19 euro. JAI-leden betalen 13 euro en studenten 15 euro.

In Hun beloofde land vertelt Ian Buruma het verhaal van zijn grootouders Bernard Schlesinger en Winifred Regensburg, naar Engeland uitgeweken Duitse Joden.

Hun levensverhaal is getekend door de beide wereldoorlogen. Hun liefde hield zestig jaar stand, hoewel de geliefden jaren van elkaar gescheiden waren. Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende Schlesinger in België, in de Tweede moest hij naar India. Ze schreven elkaar brieven, bijkans dagelijks, waarin ze vertelden over hun dagelijks leven, maar ook over kunst, muziek en hoop. Die enorme hoeveelheid brieven is bewaard gebleven en vormt de basis van Buruma’s verhaal. Hun beloofde land is een eerbetoon van de kleinzoon en schrijver Buruma aan zijn grootouders, die erin geslaagd zijn hun familie met toewijding en liefde door twee wereldoorlogen te loodsen.

Meer nieuws

 • Lezing Adriaan van Dis bij De Skâns in Gorredijk

  24 mei 2017

  Adriaan van Dis geeft op woensdag 27 december 2017 van 20.30 - 22.30 uur een lezing in De Skâns in Gorredijk. De literaire avond zal gaan over zijn eigen werk met o.a. "Ik kom terug". Er is gelegenhe...

  Lees het hele bericht
 • Adriaan van Dis in De Nieuwe Bibliotheek (Almere)

  24 mei 2017

  Donderdag 21 september is Adriaan van Dis om 20.00 uur te zien in de Nieuwe Bibliotheek in Almere.

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda