Ivo van Vulpen presenteert ‘Melodie van de natuur’ in Museum Boerhaave

Op donderdag 15 februari vindt in Rijksmuseum Boerhaave de boekpresentatie plaats van Melodie van de natuur: De zoektocht naar de bouwstenen van het heelal, geschreven door deeltjesfysicus Ivo van Vulpen. Het begeleidende programma in de Einsteinzaal van het museum start om 16:00 uur. Toegang is gratis, aanmelden is verplicht.

Atlas Contact-redacteur Bertram Mourits bijt het spits af, waarna Ivo van Vulpen zelf zijn boek zal toelichten. Het eerste exemplaar is voor New Scientist-hoofdredacteur Jim Jansen. Ook hij zal kort het woord voeren.

In Melodie van de natuur  neemt Ivo van Vulpen de lezer mee in de spannende zoektocht naar de kleinste bouwstenen van de natuur. We lezen niet alleen welke geheimen we aan de natuur hebben kunnen ontfutselen en hoe we die hebben leren inzetten, maar maken ook kennis met de grote open vragen waar de wetenschap op dit moment mee worstelt.

Ivo van Vulpen: ‘Dit boek is bedoeld voor iedereen die geen bèta is maar toch graag meer over natuurkunde wil weten. Ik wil de schoonheid van deze wondere wereld graag delen zonder dat het onnodig moeilijk wordt. Met dezelfde motivatie ben ik samen met collega’s en kunstenaars uit Leiden het Muurformule-project begonnen. In De melodie van de natuur vertel ik het verhaal van dit mooie stukje natuurkunde.’

Ivo van Vulpen is als deeltjesfysicus werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam en het Nationaal instituut voor subatomaire fysica (Nikhef). Naast zijn onderzoek bij de deeltjesversneller bij het CERN-laboratorium in Geneve geeft hij lezingen over fundamentele natuurkunde. De melodie van de natuur is zijn eerste boek.

Met een collectie die vijf eeuwen onderzoek en innovatie toont, en een intensieve samenwerking met kopstukken uit de wetenschap van vandaag, biedt Rijksmuseum Boerhaave bezoekers van alle leeftijden een intrigerende kijk in de wereld van wetenschap en geneeskunde. Op de buitenmuur prijkt de formule van de Algemene relativiteitstheorie van Einstein.

Meer nieuws

 • Aeham Ahmad, de pianist van Yarmouk op bezoek bij Pages Bookstore

  20 februari 2018

  Aeham Ahmad, auteur van 'De pianist van Yarmouk', brengt een bezoek aan de Pages Bookstore Cafe Amsterdam op 10 maart om half 5 in de middag. Ahmad zal vertellen over zijn boek, en op de piano spele...

  Lees het hele bericht
 • TINKEBELL. in De Balie in gesprek met Wim Turkenburg en Robert Nieland over Fukushima

  20 februari 2018

  De kernramp in Fukushima op 11 maart 2011: iedereen herinnert zich het nieuws. En waarschijnlijk gaan de meeste mensen er vanuit dat velen stierven door de straling. Maar dat is niet zo. Er zijn geen ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda