Jan Brokken: Mata Hari, de reïncarnatie van la belle époque op het festival Reis door Europa in Stadsgehoorzaal Leiden

Reis door Europa heet het bijzondere programma dat in het weekend van 28 oktober in de Stadsgehoorzaal in Leiden zal klinken. De reis voert van Sint-Petersburg naar Boedapest, Wenen en tenslotte Parijs. Vier concerten in 26 uur, aangevuld met lezingen en beschouwingen. Jan Brokken zal op zaterdagmiddag om 14.00 uur het publiek meenemen naar Parijs en zal in één uur tijd duidelijk maken hoe het Friese meisje Greetje Zelle in Parijs kon uitgroeien tot Mata Hari, een symbool, of sterker nog, de reïncarnatie van la belle époque. Na zijn betoog zal muziek klinken uit de periode rond 1905-1906, toen Mata Hari in Parijs haar triomfen vierde.

Boekhandel Van Stockum zal aanwezig zijn, Jan Brokken zal in de foyer van de schouwburg zijn boek Mata Hari, de ware en de legende signeren.

Datum: 28 oktober

aanvang: 14.00 uur

plaats: Stadsgehoorzaal

Breestraat 60,

2311 CS Leiden

organisatie&reserveren: www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl

Meer nieuws

 • Neem een loopje met Arita Baaijens in Rotterdam

  18 juni 2018

  Op zondag 1 juli om 14:00 geeft niemand minder dan Arita Baaijens een rondleiding door de solotentoonstelling Solid, Liquid, Vapour van Esther Kokmeijer bij TENT Rotterdam. Arita is bioloog, schrijver...

  Lees het hele bericht
 • Hella en Freek de Jonge op bezoek bij Waanders in de Broeren

  18 juni 2018

  Op 14 juli is Hella de Jonge, samen met haar man Freek, te gast bij Waanders in de Broeren te Zwolle. Daar zullen zij in gesprek gaan over Hella’s boek Hartschade, dat afgelopen april verscheen. ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda