Jan Brokken: Mata Hari, de reïncarnatie van la belle époque op het festival Reis door Europa in Stadsgehoorzaal Leiden

Reis door Europa heet het bijzondere programma dat in het weekend van 28 oktober in de Stadsgehoorzaal in Leiden zal klinken. De reis voert van Sint-Petersburg naar Boedapest, Wenen en tenslotte Parijs. Vier concerten in 26 uur, aangevuld met lezingen en beschouwingen. Jan Brokken zal op zaterdagmiddag om 14.00 uur het publiek meenemen naar Parijs en zal in één uur tijd duidelijk maken hoe het Friese meisje Greetje Zelle in Parijs kon uitgroeien tot Mata Hari, een symbool, of sterker nog, de reïncarnatie van la belle époque. Na zijn betoog zal muziek klinken uit de periode rond 1905-1906, toen Mata Hari in Parijs haar triomfen vierde.

Boekhandel Van Stockum zal aanwezig zijn, Jan Brokken zal in de foyer van de schouwburg zijn boek Mata Hari, de ware en de legende signeren.

Datum: 28 oktober

aanvang: 14.00 uur

plaats: Stadsgehoorzaal

Breestraat 60,

2311 CS Leiden

organisatie&reserveren: www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl

Meer nieuws

 • Daniel Dennett bij School of Life in Amsterdam

  25 september 2017

  Wat is bewustzijn? Bestaat de vrije wil? Hebben we een ziel? Daniel C. Dennett houdt zich bezig met de grotere vragen van het bestaan en bestudeert het gebied waar filosofie, wetenschap en bewustzijn ...

  Lees het hele bericht
 • Joris Luyendijk spreekt tijdens het filosofiefestival Nacht van de Vrijdenker

  25 september 2017

  Joris Luyendijk spreekt op 18 november tijdens het filosofiefestival Nacht van de Vrijdenker in Gent. Hij spreekt er over zijn boek Kunnen we praten én neemt deel aan een panelgesprek over politiek e...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda