Joris Luyendijk spreekt tijdens het filosofiefestival Nacht van de Vrijdenker

Joris Luyendijk spreekt op 18 november tijdens het filosofiefestival Nacht van de Vrijdenker in Gent. Hij spreekt er over zijn boek Kunnen we praten én neemt deel aan een panelgesprek over politiek en populisme.

Populisme slaat aan, dat is het minste dat je kan zeggen. Ook Joris Luyendijk merkte bij zichzelf een vertrouwensbreuk met traditionele partijpolitiek. Hij startte een campagne om te praten met mensen die net als hem het vertrouwen in de gevestigde politiek kwijtraakten. Wat kunnen we uit die gesprekken leren? Hij vertelt het je op de Nacht van de Vrijdenker.

Joris Luyendijk gaat daarna in debat met Paul Scheffer, Bea Cantillon en Chokri Ben Chikha over de oorzaken van het succes van populisme. Zijn die vooral sociaal-economisch van aard of is het de weerslag van de (bange) blanke man die zich in z’n identiteit bedreigd voelt?

Meer nieuws

 • Avond met muziek, poëzie en theater ter ere van Armando

  18 juli 2018

  Met een reeks voordrachten en optredens staat de Sint Franciscus Xaveriuskerk vrijdag 20 juli stil bij het recente overlijden van Armando. Op een scherm worden schilderijen en beelden geprojecteerd va...

  Lees het hele bericht
 • Nelleke Noordervliet te gast bij Bibliotheek Uden

  11 juli 2018

  Op woensdagavond 10 oktober is Nelleke Noordervliet te gast in de bibliotheek van Uden. Zij zal spreken over opstand, het thema van de Maand van de Geschiedenis die ook in oktober plaats zal vinden. M...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda