Joris Luyendijk spreekt tijdens het filosofiefestival Nacht van de Vrijdenker

Joris Luyendijk spreekt op 18 november tijdens het filosofiefestival Nacht van de Vrijdenker in Gent. Hij spreekt er over zijn boek Kunnen we praten én neemt deel aan een panelgesprek over politiek en populisme.

Populisme slaat aan, dat is het minste dat je kan zeggen. Ook Joris Luyendijk merkte bij zichzelf een vertrouwensbreuk met traditionele partijpolitiek. Hij startte een campagne om te praten met mensen die net als hem het vertrouwen in de gevestigde politiek kwijtraakten. Wat kunnen we uit die gesprekken leren? Hij vertelt het je op de Nacht van de Vrijdenker.

Joris Luyendijk gaat daarna in debat met Paul Scheffer, Bea Cantillon en Chokri Ben Chikha over de oorzaken van het succes van populisme. Zijn die vooral sociaal-economisch van aard of is het de weerslag van de (bange) blanke man die zich in z’n identiteit bedreigd voelt?

Meer nieuws

 • Concertlezing Verborgen Geschiedenis, Verboden Muziek in Middelburg

  24 april 2018

  In aansluiting op de Dodenherdenking en in samenwerking met boekhandel De Drukkery brengen Jan Brokken (tekst), Marcel Worms (piano) en Eleonore Pameijer (fluit) op vrijdag 4 mei hun indrukwekkende te...

  Lees het hele bericht
 • Bijeenkomst in Café Scheltema ter presentatie van ‘De legende van de heilige drinker’

  19 april 2018

  Op zondag 27 mei heft het Joseph Roth Genootschap samen met Atlas Contact het glas op de nieuwe uitgave van Roths De legende van de heilige drinker. Deze informele bijeenkomst vindt plaats in Café S...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda