Joris Luyendijk spreekt tijdens het filosofiefestival Nacht van de Vrijdenker

Joris Luyendijk spreekt op 18 november tijdens het filosofiefestival Nacht van de Vrijdenker in Gent. Hij spreekt er over zijn boek Kunnen we praten én neemt deel aan een panelgesprek over politiek en populisme.

Populisme slaat aan, dat is het minste dat je kan zeggen. Ook Joris Luyendijk merkte bij zichzelf een vertrouwensbreuk met traditionele partijpolitiek. Hij startte een campagne om te praten met mensen die net als hem het vertrouwen in de gevestigde politiek kwijtraakten. Wat kunnen we uit die gesprekken leren? Hij vertelt het je op de Nacht van de Vrijdenker.

Joris Luyendijk gaat daarna in debat met Paul Scheffer, Bea Cantillon en Chokri Ben Chikha over de oorzaken van het succes van populisme. Zijn die vooral sociaal-economisch van aard of is het de weerslag van de (bange) blanke man die zich in z’n identiteit bedreigd voelt?

Meer nieuws

 • Boekpresentatie Freek de Jonge

  19 oktober 2017

  Op donderdag 19 oktober 2017 wordt het nieuwe boek van Freek de Jonge, Reikhalzend verlangen, bij Athenaeum aan het Spui gepresenteerd. Vanaf 17.00 bent u hartelijk welkom om dit samen met Freek t...

  Lees het hele bericht
 • The John Adams Institute presenteert Colson Whitehead – The Underground Railroad

  17 oktober 2017

  Colson Whitehead komt naar Nederland en bespreekt zijn boek De ondergrondse spoorweg bij een evenement georganiseerd door The John Adams Institute. Ellen Deckwitz zal de avond leiden. Let op: voertaa...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda