Joris Luyendijk spreekt tijdens het filosofiefestival Nacht van de Vrijdenker

Joris Luyendijk spreekt op 18 november tijdens het filosofiefestival Nacht van de Vrijdenker in Gent. Hij spreekt er over zijn boek Kunnen we praten én neemt deel aan een panelgesprek over politiek en populisme.

Populisme slaat aan, dat is het minste dat je kan zeggen. Ook Joris Luyendijk merkte bij zichzelf een vertrouwensbreuk met traditionele partijpolitiek. Hij startte een campagne om te praten met mensen die net als hem het vertrouwen in de gevestigde politiek kwijtraakten. Wat kunnen we uit die gesprekken leren? Hij vertelt het je op de Nacht van de Vrijdenker.

Joris Luyendijk gaat daarna in debat met Paul Scheffer, Bea Cantillon en Chokri Ben Chikha over de oorzaken van het succes van populisme. Zijn die vooral sociaal-economisch van aard of is het de weerslag van de (bange) blanke man die zich in z’n identiteit bedreigd voelt?

Meer nieuws

 • Carolijn Visser signeert in Goes

  23 oktober 2018

  Op 17 november 2018 is Carolijn Visser aanwezig in Boekhandel Het Paard van Troje in Goes. Locatie: Lange Vorststraat 2, 4461 JP Goes

  Lees het hele bericht
 • Interview met Carolijn Visser in Heesch

  23 oktober 2018

  Op 13 november 2018 wordt Carolijn Visser geïnterviewd in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken te Heesch Aanvang: 20:00 uur Locatie: bibliotheek Heesch, De Misse 2, 5384 BZ, Heesch

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda