Lezing Wil Schackmann bij de Nederlandse Genealogische Vereniging Flevoland

Op zaterdag 18 maart vanaf 13.30 uur geeft Wil Schackmann een lezing bij de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Flevoland.

Volgens het Bureau voor de Statistiek hebben een miljoen Nederlanders voorouders gehad in een van de koloniën van weldadigheid: Frederiksoord, Willemsoord, Wilhelminaoord, Veenhuizen en de Ommerschans. Over die van 1818 tot 1824 opgerichte landbouwkoloniën schreef Wil Schackmann drie boeken: De proefkolonie, De bedelaarskolonie en De kinderkolonie. Op de lezing bij NGV-Flevoland vertelt hij met veel anekdotisch materiaal over de omstandigheden waaronder de bewoners leefden en beantwoordt hij vragen over de koloniën.

Locatie:
Erfgoedcentrum Nieuw Land
Oostvaardersdijk 113
8242 PA Lelystad

Meer nieuws

 • Jan Brokken in de Basilica di Massenzio in Rome

  18 mei 2017

  Op het Internationale Literatuurfestival van Rome draagt Jan Brokken op donderdagavond 13 juli twee passages voor uit zijn jongste boek De gloed van Sint-Petersburg, waarvan in september de Italiaanse...

  Lees het hele bericht
 • Lezing Mischa Cohen en Dick Woudenberg bij Boekhandel Van Someren, Zutphen

  16 mei 2017

  Op donderdag 15 juni van 19.30 tot 21.30 uur zijn Mischa Cohen en Dick Woudenberg te gast bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch om te vertellen over De nazi-leerling. De nazi-leerling verte...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda