Marieke Rijneveld te gast bij Jonge Schrijversavond 2016

De zevende en laatste editie van de Jonge Schrijversavond, gehouden in de Stadsschouwburg te Amsterdam, presenteert een nieuwe lichting spraakmakende jonge schrijvers in een wervelend literair programma. Marieke Rijneveld zal samen met Arjen Lubach, Lize Spit, Raoul de Jong, Elfie Tromp, Roman Helinski en Sander Kok voorlezen uit eigen werk en geïnterviewd worden door initiatiefnemer en presentator Maurice Seleky. Na afloop vieren auteurs en publiek samen de toekomst van de literatuur tijdens het roemruchte Jonge Schrijversbal.

Marieke Rijneveld debuteerde bij Atlas Contact met de dichtbundel Kalfsvlies, waarvoor ze de C.Buddingh’-Prijs 2016 won voor het beste poëziedebuut van het jaar. Door de Volkskrant werd ze uitgeroepen tot literair talent van 2016.

Wanneer: 30 september 2016 van 20.30 tot 23.00

Waar: Grote Zaal, Stadsschouwburg Amsterdam

Tickets: €15

http://stadsschouwburgamsterdam.nl/voorstellingen/10934-jonge-schrijversavond

Meer nieuws

 • Micha Hamel te gast op festival De Parade in Den Haag

  22 juni 2017

  Zondag 9 juli is Micha Hamel te gast op het festival De Parade in Den Haag.  Hij praat hier over zijn favoriete boeken en zijn eigen bundel bij 'Boekentherapie'. Boekentherapie is een literair progra...

  Lees het hele bericht
 • Nieuw werk van Dimitri Verhulst op de 35ste Nacht van de Poëzie

  21 juni 2017

  Er zal veel nieuw werk te horen zijn op de 35ste Nacht van de Poëzie op zaterdag 16 september in Tivoli Vredenburg te Utrecht. Van Dimitri Verhulst verschijnt op 12 september, pal aan de vooravond ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda