Marieke Rijneveld te gast bij Jonge Schrijversavond 2016

De zevende en laatste editie van de Jonge Schrijversavond, gehouden in de Stadsschouwburg te Amsterdam, presenteert een nieuwe lichting spraakmakende jonge schrijvers in een wervelend literair programma. Marieke Rijneveld zal samen met Arjen Lubach, Lize Spit, Raoul de Jong, Elfie Tromp, Roman Helinski en Sander Kok voorlezen uit eigen werk en geïnterviewd worden door initiatiefnemer en presentator Maurice Seleky. Na afloop vieren auteurs en publiek samen de toekomst van de literatuur tijdens het roemruchte Jonge Schrijversbal.

Marieke Rijneveld debuteerde bij Atlas Contact met de dichtbundel Kalfsvlies, waarvoor ze de C.Buddingh’-Prijs 2016 won voor het beste poëziedebuut van het jaar. Door de Volkskrant werd ze uitgeroepen tot literair talent van 2016.

Wanneer: 30 september 2016 van 20.30 tot 23.00

Waar: Grote Zaal, Stadsschouwburg Amsterdam

Tickets: €15

http://stadsschouwburgamsterdam.nl/voorstellingen/10934-jonge-schrijversavond

Meer nieuws

 • Tweede paasdag: Diet Groothuis geeft lezingen in Openluchtmuseum Arnhem

  22 maart 2018

  Op 2e paasdag, zondag 2 april, geeft Diet Groothuis drie korte lezingen over de grote voorjaarsschoonmaak in het Openluchtmuseum in Arnhem tijdens het Lente-evenement. Diet Groothuis is dichter, li...

  Lees het hele bericht
 • Broese Boekverkopers te Utrecht ontvangt Yaël Vinckx

  22 maart 2018

  Op zaterdag 21 april verzorgt Yaël Vinckx een optreden in Broese Boekverkopers naar aanleiding van haar recent verschenen boek Volgens Willem. Yaël Vinckx is schrijver, journalist en presentator...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda