Marieke Rijneveld te gast bij Jonge Schrijversavond 2016

De zevende en laatste editie van de Jonge Schrijversavond, gehouden in de Stadsschouwburg te Amsterdam, presenteert een nieuwe lichting spraakmakende jonge schrijvers in een wervelend literair programma. Marieke Rijneveld zal samen met Arjen Lubach, Lize Spit, Raoul de Jong, Elfie Tromp, Roman Helinski en Sander Kok voorlezen uit eigen werk en geïnterviewd worden door initiatiefnemer en presentator Maurice Seleky. Na afloop vieren auteurs en publiek samen de toekomst van de literatuur tijdens het roemruchte Jonge Schrijversbal.

Marieke Rijneveld debuteerde bij Atlas Contact met de dichtbundel Kalfsvlies, waarvoor ze de C.Buddingh’-Prijs 2016 won voor het beste poëziedebuut van het jaar. Door de Volkskrant werd ze uitgeroepen tot literair talent van 2016.

Wanneer: 30 september 2016 van 20.30 tot 23.00

Waar: Grote Zaal, Stadsschouwburg Amsterdam

Tickets: €15

http://stadsschouwburgamsterdam.nl/voorstellingen/10934-jonge-schrijversavond

Meer nieuws

 • Levy, Bervoets en Deckwitz bij Geen Daden Maar Woorden Festival

  21 september 2017

  Het Geen Daden Maar Woorden Festival vindt plaats op 14 oktober 2017 en wordt een ontdekkingstocht langs literatuur, muziek en spoken word. Tijdens het festival staat jong talent in de spotlights. Ell...

  Lees het hele bericht
 • P.F. Thomése als verteller bij barokensemble PRJCT (Amsterdam)

  20 september 2017

  PRJCT Amsterdam is een nieuw barokensemble rondom countertenor Maarten Engeltjes. Het ensemble is een combinatie van een vaste kern van uitmuntende, recent afgestudeerde Nederlandse barokmusici en voo...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda