Marieke Rijneveld te gast bij Jonge Schrijversavond 2016

De zevende en laatste editie van de Jonge Schrijversavond, gehouden in de Stadsschouwburg te Amsterdam, presenteert een nieuwe lichting spraakmakende jonge schrijvers in een wervelend literair programma. Marieke Rijneveld zal samen met Arjen Lubach, Lize Spit, Raoul de Jong, Elfie Tromp, Roman Helinski en Sander Kok voorlezen uit eigen werk en geïnterviewd worden door initiatiefnemer en presentator Maurice Seleky. Na afloop vieren auteurs en publiek samen de toekomst van de literatuur tijdens het roemruchte Jonge Schrijversbal.

Marieke Rijneveld debuteerde bij Atlas Contact met de dichtbundel Kalfsvlies, waarvoor ze de C.Buddingh’-Prijs 2016 won voor het beste poëziedebuut van het jaar. Door de Volkskrant werd ze uitgeroepen tot literair talent van 2016.

Wanneer: 30 september 2016 van 20.30 tot 23.00

Waar: Grote Zaal, Stadsschouwburg Amsterdam

Tickets: €15

http://stadsschouwburgamsterdam.nl/voorstellingen/10934-jonge-schrijversavond

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Wittem (L)

  6 december 2017

  Op uitnodiging van Cultuurfonds Wittem brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op vrijdag 13 april hun programma Chopin rond de Evenaar in de Kloosterbibliotheek in het Zuid-Limburgse Witt...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken over muziektheatervoorstelling Breaking the Silence in Theater Bellevue in Amsterdam

  5 december 2017

  In De Ontmoeting spreekt Sophie van Hoorn op donderdag 7 december met Jan Brokken na afloop van de muziektheatervoorstelling Breaking the Silence in de grote zaal van Theater Bellevue in Amsterdam. Br...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda