Roel Bentz van den Berg op Bluessymposium Route 34

Blues is Drenthe, Drenthe is blues: Bluesliefhebbers uit binnen- en buitenland konden dit jaar hun hart ophalen in Drenthe. Om dit goede bluesgevoel niet te laten stoppen aan het eind van het jaar organiseert stichting Van Slag op 8 december in Borger het bluessymposium Route 34.

Roel Bentz van den Berg zal tijdens het symposium vertellen over de ontwikkeling van blues door de eeuwen heen. In zijn laatste roman, Het naderen van een brugspeelt bluesmuziek een belangrijke rol. Blues als gevoel van ontkenning en miskenning is van alle tijden. Hoe mensen aan dat gevoel daar door de eeuwen heen uiting aan geven komt in de filosofie vaak terug. Dat niet alleen de onderdrukking van de zwarte bevolking in Amerika de blues heeft opgeleverd maar ook de afgeslotenheid en gebrek aan waardering van een gebied als Drenthe komt in het werk van Roel Bentz van de Berg naar voren.

Kaartjes kan je hier kopen.

 

 

Meer nieuws

 • Boekpresentatie Freek de Jonge

  19 oktober 2017

  Op donderdag 19 oktober 2017 wordt het nieuwe boek van Freek de Jonge, Reikhalzend verlangen, bij Athenaeum aan het Spui gepresenteerd. Vanaf 17.00 bent u hartelijk welkom om dit samen met Freek t...

  Lees het hele bericht
 • The John Adams Institute presenteert Colson Whitehead – The Underground Railroad

  17 oktober 2017

  Colson Whitehead komt naar Nederland en bespreekt zijn boek De ondergrondse spoorweg bij een evenement georganiseerd door The John Adams Institute. Ellen Deckwitz zal de avond leiden. Let op: voertaa...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda