Roel Bentz van den Berg op Bluessymposium Route 34

Blues is Drenthe, Drenthe is blues: Bluesliefhebbers uit binnen- en buitenland konden dit jaar hun hart ophalen in Drenthe. Om dit goede bluesgevoel niet te laten stoppen aan het eind van het jaar organiseert stichting Van Slag op 8 december in Borger het bluessymposium Route 34.

Roel Bentz van den Berg zal tijdens het symposium vertellen over de ontwikkeling van blues door de eeuwen heen. In zijn laatste roman, Het naderen van een brugspeelt bluesmuziek een belangrijke rol. Blues als gevoel van ontkenning en miskenning is van alle tijden. Hoe mensen aan dat gevoel daar door de eeuwen heen uiting aan geven komt in de filosofie vaak terug. Dat niet alleen de onderdrukking van de zwarte bevolking in Amerika de blues heeft opgeleverd maar ook de afgeslotenheid en gebrek aan waardering van een gebied als Drenthe komt in het werk van Roel Bentz van de Berg naar voren.

Kaartjes kan je hier kopen.

 

 

Meer nieuws

 • Lezing Adriaan van Dis bij De Skâns in Gorredijk

  24 mei 2017

  Adriaan van Dis geeft op woensdag 27 december 2017 van 20.30 - 22.30 uur een lezing in De Skâns in Gorredijk. De literaire avond zal gaan over zijn eigen werk met o.a. "Ik kom terug". Er is gelegenhe...

  Lees het hele bericht
 • Adriaan van Dis in De Nieuwe Bibliotheek (Almere)

  24 mei 2017

  Donderdag 21 september is Adriaan van Dis om 20.00 uur te zien in de Nieuwe Bibliotheek in Almere.

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda