Atlas Contact Facebook Twitter

Rudy Kousbroeklezing in de Rode Hoed

Op 7 april wordt alweer voor de 7de keer de Rudy Kousbroeklezing uitgesproken in de Rode Hoed. De lezing is een eerbetoon aan een van de grootste essayïsten van de naoorlogse Nederlandse literatuur, Rudy Kousbroek, die op 4 april 2010 overleden is. De Rudy Kousbroeklezingen zijn inmiddels legendarische avonden geworden, dus mis het niet!

Na Ian Buruma, Tijs Goldschmidt, Ionica Smeets, K. Schippers, Tommy Wieringa en Maxim Februari zal Maarten Asscher de lezing houden onder de titel ‘De geboorte van een ruïne’.

De belofte van de fotografie is dat die de tijd stil kan zetten en het verleden kan laten herleven. Dat alleen al verklaart de fascinatie die juist schrijvers voor deze techniek aan de dag leggen. In zijn lezing gaat Maarten Asscher op zoek naar de literaire en historische krachten die dat beloftevolle potentieel van een foto kunnen vervolmaken. Daar komen oorlogen, veldslagen en ruïnes bij kijken, en veel foto’s.

Na afloop van de lezing zal het bij uitstek Kousbroekiaanse onderwerp ‘fotografie’ nog verder aan de orde komen in bijdragen van fotograaf Hans van der Meer (onder de titel ‘Een heldere blik op een raadsel’) en van kunsthistorica Joke de Wolf, die de straatfoto’s van de Parijse stadsfotograaf Charles Marville (1813-1879) bespreekt.

Kaarten te bestellen via De Rode Hoed – telefoon 020 – 6385606 – of via hun website

Locatie: De Rode Hoed
Datum: 07-04-2017 20:00
Website: De Rode Hoed

 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.