Atlas Contact Facebook Twitter

Hanna Bervoets genomineerd voor BNG Bank Literatuurprijs 2016

SONY DSC

Hanna Bervoets is met haar roman Ivanov genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs 2016. Dat heeft het BNG Cultuurfonds bekendgemaakt. De andere genomineerden zijn Thomas van Aalten (Henry!), Merijn de Boer ‘t Jagthuys (E.M. Querido), Anne Eekhout (Op een nacht) en Eva Meijer (Het vogelhuis).  Op donderdag 12 januari 2017 wordt de BNG Bank Literatuurprijs uitgereikt in de Amstelkerk op het Amstelveld in Amsterdam.

De BNG Bank Literatuurprijs is een prijs voor jonge schrijvers met een jong oeuvre. Genomineerd kunnen worden: Nederlandstalige auteurs die geboren zijn in 1976 of later, die twee of meer literaire prozawerken op hun naam hebben staan en die nog niet helemaal doorgebroken zijn, geen grote literaire prijs hebben gewonnen en van wie tussen 1 januari en 31 december 2016 een nieuw boek is verschenen. Het is de twaalfde keer dat deze prijs wordt uitgereikt. Het prijzengeld bestaat uit 15.000 euro en een sculptuur van Theo van Eldik. 

De jury bestaat uit juryvoorzitter Hetty Hafkamp (Burgemeester Bergen), universitair docent Nederlandse Letterkunde Jacqueline Bel (Vrije Universiteit Amsterdam) en de literaire critici Arjan Peters (de Volkskrant) en Jeroen Vullings (Vrij Nederland). In tegenstelling tot drie nominaties vorig jaar, heeft de jury dit jaar besloten vijf auteurs te nomineren voor de prijs. De jury: “Het is in tegenstelling tot voorgaande jaren een wat grotere shortlist: vijf boeken van vijf auteurs die met kop en schouders boven de andere inzendingen uitsteken. Echt een lijst om trots op te zijn.”


 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.